L’empresària valenciana Juana Roig, filla dels empresaris Juan Roig i Hortensia Herrero, ha sigut reconeguda com a dona valenciana de l’any per la revista ‘MYM’.

La publicació d’aquesta edició llançada per 7 Televalencia amb motiu del Dia de la Dona, ha realitzat una recopilació de les 35 valencianes de l’any. En el sector empresarial destaca Juana Roig gràcies a la seua labor com CEO de Mercadona Online i és que el seu treball al capdavant de la companyia ha aconseguit revolucionar l’estratègia online de Mercadona.

ELS INICIS DE JUANA ROIG

Juana la més jove de les quatre filles del matrimoni Roig Herrero. Va estudiar en el Caxton College de Puçol, és llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses per Esade -la prestigiosa business school de Barcelona- i va cursar el programa 15×15 en gestió empresarial i lideratge impartit per EDEM Escola d’Empresaris.

Roig va iniciar la seua marxa professional en Inditex i Mango, on va estar coneixent els processos de gestió i logística de totes dues empreses. Poc després es va associar amb el dissenyador Vicente Gracia, un dels joiers artesans més emblemàtics de València.

La seua formació empresarial i la seua passió per la moda van ser llavors els ingredients perfectes perquè Juana s’especialitzara en una joieria d’autor allunyada de les grans marques comercials. Va viure durant aquesta època els èxits de la joieria amb el guardó de el “Premi Nacional d’Artesania 2014”.

24 dades que no coneixies sobre Juana Roig, l'hereua de Mercadona | Business Insider España

ARRIBADA A MERCADONA

Després de tancar l’etapa de la joieria, Juana Roig va fer el pas per a liderar la transformació digital de l’empresa familiar. Es convertia així en la CEO de Mercadona Tech.

La xicoteta de la família va arribar a Mercadona amb el propòsit de posar en marxa la digitalització de la companyia. El procés de transformació digital pel qual va apostar Juana des del principi va permetre introduir millores en l’acte de compra dels clients amb una major agilitat i calidesa.

De Juana destaca la seua capacitat de formar un equip professional enfocat als objectius de la marca. Prova d’això és que cerca als millors treballadors, fins i tot encara que ja estiguen treballant en altres de les grans companyies del comerç electrònic com Amazon.

L’empresària ha arribat a afirmar: “Cerquem gent que siga capaç d’entendre que Mercadona té un model d’èxit, el sàpia comprendre i el compartisca, però que al seu torn siga capaç de mirar cap a fora i portar les experiències que ha adquirit en altres llocs”.

APOSTA PER UN MODEL D’ÈXIT

En aquesta aposta constant d’avanç tecnològic, Mercadona invertia més de 35 milions d’euros per a poder començar amb el seu model “Colmena”, un magatzem en el qual se centralitza la preparació i distribució de les comandes online en lloc de gestionar-los un a un des de les botigues. La companyia ja té implantat aquest sistema a València, Barcelona i Madrid.

Disciplinada, constant i treballadora, Juana ha demostrat que, més enllà de la portada digital, hi ha una estratègia clau de gestió i logística. Des que es va erigir com CEO de Mercadona Tech, el gegant de l’alimentació ha experimentat un creixement exponencial de les vendes pel seu canal online.

El mateix Juan Roig va declarar que «el capital de Mercadona s’hereta, però la presidència es guanya”. I encara que l’empresari ha deixat entreveure en nombroses ocasions que la gestió de la seua empresa no té per què tenir hereus, Juana, per mèrits propis, es postula com la candidata ideal.