Seis valencianas entran en el Top 100 de Mujeres Líderes de España
En la primera fila María José Soriano, consejera delegada de Pocerlanosa; la directora digital de Mercadona, Juana Roig; la directora general de The SPB Global Corp., Gracia Burdeos; la consejera delegada de Erum Group, Blanca Erum; la fundadora de 'La gata de Schrödinger', Rocío Vidal; y la cofundadora de la app Rosita, Clara Fernández.

El rànquing Top 100 Dones Líders a Espanya ha celebrat aquest dimecres la seua novena edició i entre elles hi ha sis valencianes. Aquests premis tenen l’objectiu de visibilitzar el talent i lideratge de les dones més influents del país any rere any.

Per primera vegada en la història dels guardons, la gala es va realitzar en un forma híbrid entre presencial i virtual. La presentadora televisiva Sonsoles Ónega va ser la responsable de conduir la cerimònia per la qual van passar rostres coneguts i guardonats com la xef i empresària Samantha Vallejo Nágera; l’actriu Leticia Dolera; o la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso.

Més de 500 candidates s’havien presentat a aquesta edició que estrenava dues noves categories. D’una banda ‘Startups i pimes’, amb l’objectiu de premiar a directores de petites empreses; i per un altre, ‘Professionals i líders independents’ per a destacar perfils de sòcies de grans despatxos o consultores i de professions liberals.

Les valencianes reconegudes destaquen en l’àmbit empresarial del rànquing. Entre elles es troben María José Soriano, consellera delegada de Pocerlanosa; la directora digital de Mercadona, Juana Roig; la directora general de The SPB Global Corp., Gracia Burdeos; la consellera delegada d’Erum Group, Blanca Erum; la fundadora de ‘La gata de Schrödinger’, Rocío Vidal; i la cofundadora de l’app Rosita, Clara Fernández.

Política, ciència, cultura i mitjans

Margarita del Val, Isabel Sola i Anna Bigas destaquen entre les científiques la labor de les quals va ser especialment reconeguda en el context d’aquesta edició. En Alta Direcció es van estrenar 3 directores generals: Vanessa Prats, primera dona al capdavant de P&G Espanya; Miriam Rodríguez (Aspen Pharma); i Laura Ros (Volkswagen).

En la categoria política destaquen alts càrrecs del Govern com Nadia Calviño, vicepresidenta segona i ministra d’Economia; o Yolanda Díaz, vicepresidenta tercera i ministra de Treball.

En cultura i esport destaquen les escriptores Elvira LindoSoledad Puértolas i Almudena Grandes; mentre que en mitjans trobem noms referents del periodisme com Olga VizaClara Jiménez o Esther Palomera.

Empresàries i directives 

Entre les empresàries, destaca la més longeva de totes les edicions: Ana María Lajusticia, a punt de complir 97 anys, que s’estrena al costat de diverses referents d’empreses familiars de diferents CC.AA.: Pilar Martínez Cosentino (Grupo Cosentino); Carmen Lence (Grup Río), Carmen Sampol (Sampol); o Gracia Bordeus (Grupo SPB).

En la nova categoria de ‘Startups i pimes’ figuren la directora general a Espanya de Too Good To Go, Madalena Rugeroni; o la CEO i Fundadora de Cocunat, Sara Werner. En ‘Professionals i líders independents’ estan Mónica Deza, CEO de Bendit Thinking convertida en honoraria; i Cristina Muñoz-Aycuens, directora de Forensic (Gran Thornton).

En Directives, la més popular de totes les categories, es van estrenar referents vinculades a empreses de base tecnològica: Ana Vertedor (Salesforce); María José Romero (Minsait/Indra); Anna Va orar (SAP); Lucía Chávarri (Cabify); o Rosario Sierra (Linkedin)

Top 10 dones espanyoles en l’exterior

Una altra novetat és que, per primera vegada i fora de concurs, van ser reconegudes 10 espanyoles que s’exerceixen amb èxit en l’exterior. De 42 postulants van resultar finalistes Ana Fernández-Sesma (Mount Sinai, Ican School of Medicine); Ana Céspedes (IAVI); Ana José Varela (OECD); Bàrbara Navarro (Google Cloud); Belen Garijo (Merck KGaA); Betlem Frau (Ikea); Julia Viedma (Europol); María Begoña Vila (NASA); Paloma Escudero (UNICEF) i Verónica Boquete, futbolista (Milan Club).