horarios habituales Metrovalencia

A partir del pròxim dimecres 16 i fins al 22 de setembre València celebrarà una nova edició de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible (SEM). Es tracta d’una campanya anual i internacional dirigida a sensibilitzar a les autoritats i a la població. Aquesta cerca conscienciar sobre les conseqüències negatives que té l’ús irracional del cotxe a la ciutat. A més, posa en valor els beneficis de l’ús de maneres de transport més sostenibles.

El regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, ha presentat la iniciativa d’aquest 2020. Ha assegurat que es tracta de l’edició “més complexa de celebrar”. No obstant això, ha ressaltat que al mateix temps és “la més necessària”. “D’una banda la pandèmia dificulta o directament impedeix la celebració dels actes massius que hem programat els anys anteriors. Però per un altre, ha posat de manifest la importància de la mobilitat sostenible i la necessitat de reduir l’ocupació del trànsit motoritzat”, ha explicat.

UN DIA SENSE COTXES AMB METRE GRATIS I BUS DE PAGAMENT

Una particularitat significativa d’aquesta SEM serà la impossibilitat d’acompanyar la celebració del 22 de setembre (Dia Sense Cotxes) amb la gratuïtat del servei d’EMT (consulta els dies i hores de la vaga).

Aquesta era una iniciativa que es repetia any rere any amb una gran afluència de participació però que l’Ajuntament ha decidit eliminarEls motius al·legats són la seguretat i l’aforament davant la crisi del coronavirus. No obstant això, Metrovalencia sí que comptarà amb una jornada gratuïta i permetrà als viatgers desplaçar-se sense necessitat de pagament.

ACTIVITATS DE LA SEM2020

Les activitats organitzades per a la SEM2020 se centraran especialment en dues dels col·lectius amb major possibilitat de créixer en ús de la bici. D’una banda en els xiquets amb la campanya ‘En aquesta casa anem amb bici al col·le’. Amb ella se cercarà animar a anar a estudiar amb bicicleta. D’altra banda, se centrarà en els treballadors per a fomentar l’ús d’aquest transport per a acudir al lloc d’ocupació. Per a això impartirà un curs que estarà dirigit als empleats de l’Ajuntament de València.

Un altre acte destacat, en aquest cas dirigit al sector econòmic, serà la Jornada BICIeconomía. Es desenvoluparà online i tindrà lloc el dimarts 22 de setembre. La jornada estarà dirigida a assenyalar com el creixement de l’ús de la bici ajuda a millorar l’economia. En les diferents sessions es presentaran estudis i informes a nivell internacional i nacional. Tots aquests constataran la repercussió positiva de l’avanç de la bicicleta a les ciutats.