Viajar en Metrovalencia será gratis todos los domingos hasta verano
Un tren de Metrovalencia en la nueva Línea 10 a su paso por la Ciudad de las Artes y las Ciencias.

La xarxa de Metrovalencia continuarà creixent en els pròxims anys. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat que abans de finalitzar l’any eixirà a informació pública l’ampliació de la L10 i les noves L11 i L12.

Abans que acabe l’any eixirà a informació pública la redacció de tres nous projectes de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a València: l’ampliació de la L10 que connectarà Natzaret amb la façana marítima del conjunt de la xarxa; la nova L11 des de la Ciutat de les Arts fins al Grau, cosint els barris; i la L12 que connectarà el centre de la ciutat amb l’Hospital La Fe per a anar en transport públic a l’hospital públic”.

Amb aquestes paraules es pronunciava aquest dimarts Puig en el Debat de Política General de Les Corts Valencianes. El líder del Consell va traslladar quins seran els pròxims pas de la Generalitat en matèria de transport.

AIXÍ SERAN LES NOVES L10, L11 I L12 DE METROVALENCIA

Tal com ja s’havia anunciat, la prolongació de la L10 (Alacant-Natzaret) es realitzarà pel pont de Drassanes. Encara que al principi es va avaluar construir un nou pont per a la línia de Metrovalencia, finalment la idea ha quedat descartada. Amb l’ampliació de la línia, el metre arribarà fins a la parada Grau-Canyamelar.

La futura Línia 11 comptarà previsiblement amb quatre parades de tramvia des de Ciutat de les Arts fins al Grau. Les comunes d’inici i final serien les situades al costat del Centre Comercial El Saler i l’Edifici del Rellotge. Com a parades pròpies serien les situades al costat de la Ciutat de les Arts (zona Aqua i El Corte Inglés) i el carrer Juan Verdeguer.

Línea 10 ampliación y 11 metrovalencia
Disseny del traçat d’ampliació de les línies 10 i 11 de Metrovalencia.

Finalment, la pròxima Línia 12 enllaçarà la L10, entre les parades d’Amado Granell i Germans Maristes, amb l’Hospital La Fe. Segons la proposta d’FGV, el trajecte discorrerà per la pròpia avinguda Germans Maristes i travessarà l’avinguda Ausiàs March. Allí enllaçarà amb el carrer Illa Cabrera del barri de Malilla i seguirà pel carrer Vicent Marco Miranda fins a l’avinguda Fernando Abril Martorell on es troba l’hospital públic.

Si bé encara falta la redacció dels projectes, l’objectiu és que aquestes línies entren en funcionament entre 2025 i 2026.

Proposta del traçat inicial de les L12 (rosa).

UNA APOSTA PEL TRANSPORT PÚBLIC

A més de parlar de València, Ximo Puig va avançar altres projectes referents a les províncies d’Alacant i Castelló. En el cas d’Alacant, s’elaborarà un estudi sobre el TRAM de l’aeroport de l’Altet fins a Torrevieja. Així mateix, també s’estudiarà la seua implantació entre Oriola i Torrevella. D’altra banda, es licitarà de manera “imminent” l’estudi informatiu del TRAM Dénia-Gandia.

Referent a Castelló, el Consell adjudicarà els estudis perquè FGV s’implante amb la potència que necessita la Plana per a atendre les necessitats econòmiques, laborals i socials de l’àrea metropolitana.

No cal oblidar que un altre anunci referent al transport està relacionat amb els viatges gratuïts. Segons va declarar Puig, a partir del 7 d’octubre els menors de 30 anys podran usar el transport públic d’FGV sense cost algun.

En paraules del president, la mesura “beneficiarà als estudiants i als treballadors més joves”. En concret s’espera que arribe a un total d’1.553.000 de joves residents en l’autonomia.

L’objectiu és «ajudar a les famílies contra la inflació». D’aquesta manera, els menors de 30 podran viatjar gratis en totes les línies de metro i tramvia de Metrovalencia; el TRAM d’Alacant; el TRAM de Castelló i els autobusos de Metrobús.