Lista de las 23 paradas de Metrovalencia que hoy cambian de nombre
Una usuario de metro al acceder al interior de la estación. / FGV

Els serveis de metro i tramvia de Metrovalencia seran gratuïts durant tota una setmana. La Generalitat ha anunciat aquesta iniciativa que estarà destinada principalment als esportistes.

Amb motiu de el Marató de València que celebrarà el 4 de desembre la seua 42º edició, Metrovalencia oferirà viatges gratuïts per als corredors. Segons ha avançat el president de la Generalitat, Ximo Puig, la iniciativa cerca facilitar el transport públic dels 30.000 participants de la competició.

Tots els corredors de la Marató València Trinidad Alfonso rebran, al costat de la motxilla del corredor, un total de quatre viatges gratuïts. Aquests permetran els desplaçaments per la xarxa de Metrovalencia durant sis dies. Podran utilitzar-se des del dijous 1 de desembre fins al dimarts dia 6.

Tal com ha assenyalat Puig, en total seran 120.000 viatges gratis per a corredors. A més, estaran inclosos els desplaçaments a l’Aeroport de Manises sense cap cost extra.

La notícia s’ha donat a conèixer després d’una reunió mantinguda entre el mateix Puig amb el president de la Societat Esportiva Correcaminos, Francisco Borao, els membres de l’organització de la Marató València Trinidad Alfonso i amb la consellera de Mobilitat, Rebeca Torró.

La Marató de València tornarà a reunir els millors atletes del panorama internacional. El seu objectiu és millorar la millor marca de la prova (2.03:00) i cercar el millor debut femení de la història. L’eixida es donarà a les 8.15 hores i la carrera finalitzarà a les 15 hores. Tant la línia d’eixida com la meta tindran lloc a la Ciutat de les Arts i les Ciències.