Luz verde a la tercera dosis de la vacuna: quiénes la recibirán y cuándo se empezará a poner

La vacunació contra el coronavirus inicia aquest dilluns una nova etapa. Hui arranca l’administració de la dosi de reforç d’aquells que es van vacunar amb la monodosis de Janssen.

La Comissió de Salut Pública va acordar el passat 26 d’octubre la inoculació d’una dosi de record a aquells ciutadans que havien sigut immunitzats amb Janssen. El motiu va ser per haver-se detectat que és menys eficaç a l’hora de lluitar contra el coronavirus. A això se suma que s’ha comprovat que perd més eficàcia amb el pas del temps. Per això, a més de recomanar-se una segona vacuna, s’ha optat per no utilitzar-se ja com a primera dosi en els nous vacunats.

En la Comunitat Valenciana es calcula que seran al voltant de 200.000 valencians els que puguen sol·licitar la nova bovina. Segons l’acordat, la segona dosi no es farà amb el mateix fàrmac. Els qui vulguen vacunar-se ara rebran Pfizer o Moderna.

Al marge dels immunitzats amb Janssen, també podran sol·licitar la dosi de reforç els majors de 70 anys; les persones de grup de risc; i els residents en centres de majors.

La dosi de reforç podrà administrar-se al costat de la vacuna de la grip si així ho desitja el pacient i sempre que complisca amb els requisits per a això. No obstant això, haurà d’haver transcorregut almenys tres mesos des de l’administració de la dosi de Janssen.

La sol·licitud de cita es realitzarà des d’Atenció Primària. Existeixen quatre mètodes per a això: trucada telefònica al centre de salut; assistir al centre de salut; per mitjà de l’app GVA+Salut; a través de la web de la Conselleria de Sanitat.