Detectan problemas cardíacos en jóvenes y adolescentes vacunados
Una adolescente en el ensayo de la vacuna de Pfizer con adolescentes.

Espanya vacunarà als adolescents de 12 i 17 anys abans que comence el curs acadèmic. Així, ho ha anunciat avui la ministra de Sanitat, Carolina Darias, en una entrevista en TVE. En concret, espera incloure a aquests menors en el calendari de vacunació “dues setmanes abans” de l’inici de les classes. 

Seguint la mateixa línia de Darias, la ministra d’Educació, Isabel Celaá, també ha fet referència a la vacunació de menors per a abans de la volta al col·le. “Veurem si la vacunació es cursa abans de començar el següent curs o a principis de setembre. En funció de com estiguem”, ha afirmat en RNE. A més, Celaá ha proposat utilitzar les instal·lacions dels centres educatius per a vacunar.

L’Agència Europea del medicament (EMA) ha donat llum verda a la vacunació amb Pfizer entre 12 i 15 anys. Després d’això, diversos països com Itàlia o França han començat a incloure’ls en el calendari.

Ara, Espanya també opta per avançar la vacunació en aquest grup d’edat. S’utilitzarà exclusivament la fórmula de Pfizer.

Que s’haja autoritzat la vacunació en aquest grup d’edat, no implica que la seua immunització siga prioritària. “Els beneficis de vacunar a aquest grup són limitats en comparació amb els d’altres grups d’edat”, ha insistit el Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties (ECDC).  En el seu lloc, apunten al fet que “ha de considerar-se acuradament la situació epidemiològica i la vacunació dels majors abans de posar el focus en els joves”.