Sanidad recomienda limitar el número de amigos y familiares en eventos navideños
Cena de Navidad en tiempos de pandemia. / SABRINA BRACHER (iSTOCK)

La consellera de SanitatAna Barceló, ha proposat limitar les reunions de Nadal davant l’auge de la pandèmia. Barceló recomana un màxim de dos nuclis familiars per trobada cara a reduir els contactes socials en les pròximes setmanes.

Seria aconsellable que ens reunírem com a màxim dos nuclis familiars; que ventilem l’espai i que no oblidem l’ús de la mascareta i la resta de mesures”. Així s’ha pronunciat la responsable de Sanitat en una entrevista concedida a ‘Les noticies del matí’ en À Punt.

No obstant això, de moment es tracta d’una recomanació i no d’una restricció. Serà la reunió de presidents autonòmics al costat de Pedro Sánchez la que determine el dimecres el full de ruta a seguir davant l’expansió de la sisena ona i la variant Ómicron.

Barceló ha reconegut que el creixement de casos és “preocupant” i que la tendència és de seguir en augment. No obstant això, aquesta ha recordat que pese a l’increment de contagis la situació és més favorable a la del passat any. La hospitalització “no té res veure, estem un 50% per davall en ingressos” posat que “comptem amb la vacuna i salva vides”.

PUIG TAMBÉ APOSTA PER UNA REDUCCIÓ DE LES REUNIONS NADALENQUES

En la mateixa línia s’ha pronunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig. Després de la reunió de la Mesa Interdepartamental, on s’ha anunciat l’ampliació del passaport Covid, el líder del Consell ha recomanat limitar les reunions socials cara a les celebracions.

Segons Puig, “aquest Nadal encara no pot ser com el Nadal que hem viscut sempre”. Aquest ha recordat que els contagis es produeixen en espais de confiança tant de l’àmbit privat com en bars o restaurants. Per això, ha demanat als valencians extremar les precaucions i seguir les recomanacions dels experts.

“Els experts sanitaris recomanen algunes qüestions bàsiques: reduir la dimensió dels contactes socials; evitar aglomeracions innecessàries; complir les quarentenes quan estiga indicat i no reunir-se amb persones que tinguen símptomes del Covid. Per tant, no fer trobades familiars massives”, ha assenyalat.