Sanitat comienza las obras de un nuevo centro de salud Valencia
Diseño del futuro centro de salud de Tres Forques.

Davant la nova demanda de serveis sanitaris, Sanitat ha posat en marxa la remodelació del centre de salut de Tres Forques, fins ara utilitzat per a finalitats administratives. Aquest dimecres, la consellera de Sanitat Universal i Salut, Ana Barceló, ha visitat les obres.

Es tracta de la remodelació total d’un edifici de la Conselleria d’Infraestructures. Actualment, les instal·lacions són d’ús administratiu i té una superfície aproximada de 3.000 m2. Les obres, el començament oficial de les quals ha sigut avui 10 de març de 2021, duraran 16 mesos. Es preveu que el centre estiga llest per a mediats de 2022.

L’actuació respon a les noves necessitats de demanda de serveis sanitaris en la zona. Els veïns de Tres Forques no comptaven amb un centre de salut propi. L’assistència sanitària dels veïns estava dividida en quatre centres de salut diferents. Per això i, tal com explica la consellera, l’objectiu és que els “més de 20.000 veïns del barri de Tres Forques” no tinguen la “necessitat de desplaçar-se fora del barri en el qual resideixen”.

La reforma consistirà en la transformació de l’actual edifici administratiu en centre de salut. Es modificarà l’interior i es millorarà les envolupants per a la seua optimització energètica.

Aquesta actuació podrà ser cofinançada fins a un 50% de l’import total amb fons europeus, en el marc de de el Programa Operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana 2014-2020. L’import d’adjudicació supera els tres milions d’euros.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, en su visita al nuevo centro de salud de Tres Forques / GVA

Distribució i finalitats

En la planta baixa s’habilitarà: una sala d’extraccions, la zona de pediatria i l’àrea maternal. A més, en aquesta planta se situarà una base SAMU amb accés directe des de l’avinguda.

En la planta primera s’habilitarà l’àrea de medicina de família, amb 14 consultes i una àmplia sala d’espera. En la planta segona s’obriran vuit consultes més de medicina de família. Així mateix, es reservarà un espai diferenciat de la resta per a administració.

Les consultes s’orientaran cap al Nord i les zones d’espera cap al Sud. Així, s’aconseguirà il·luminació natural. S’evitarà l’assolellament excessiu mitjançant terrasses en façana, que també milloraran l’eficiència energètica de l’edifici.

La planta soterrani es reservarà per a instal·lacions, magatzems i vestuaris de personal.

L’actuació, ha afegit la titular de Sanitat, és un exemple més del reforç del model assistencial que s’està escometent, “perquè Atenció Primària, com ha quedat evidenciat amb la pandèmia, és la columna vertebral de tot el sistema sanitari públic, i hem d’anar ampliant aqueixa xarxa d’infraestructures”.