El nuevo Hospital Clínico de Valencia reanuda su construcción
Diseño de la remodelación del Hospital Clínico Universitario de Valencia.

La consellera de SanitatAna Barceló, ha anunciat que en els pròxims dies eixiran a licitació per 38,6 milions d’euros les obres de l’edifici en el qual s’allotjaran les consultes externes del futur complex hospitalari Clínic de València.

En concret, es tracta de la rehabilitació, reforma, ampliació i millora de l’eficiència energètica de l’edifici de l’Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica Agrícola (EUITA), que formen part del projecte d’ampliació de l’Hospital Clínic de València. El termini d’execució de l’obra és de 22 mesos.

“Amb aquesta licitació continuem cobrint els terminis per a impulsar aquest gran projecte. Convertirà a el Hospital Clínic de València en un complex sanitari de més de 900 llits i 25 quiròfans. Això permetrà créixer en més de 41.000 metres quadrats”, ha assenyalat la consellera.

Les obres de l’EUITA compten amb una inversió global estimada de 110 milions d’euros. Permetran duplicar la capacitat del centre sanitari en llits d’hospitalització, llits de la unitat de vigilància intensiva i reanimació, i llocs d’hospital de dia.

Així serà el nou Hospital Clínic de València

Les obres de l’EUITA afecten una superfície de 15.988 metres quadrats repartits en set nivells: planta baixa, semisoterrani, soterrani i quatre plantes. L’actuació ha requerit l’enderrocament de l’edificació de la planta baixa que circumda l’antic edifici de l’EUITA per a procedir després a la seua reconstrucció. Això permetrà mantenir la composició de patis i ampliar el soterrani i semisoterrani, així com rehabilitar l’edifici emergent protegit.

En total, l’edifici albergarà 177 consultes de diferents especialitats. En la planta baixa se situaran les urgències; 84 llocs de l’hospital de dia onco-hematològic; l’hospital de dia multidisciplinari; una sala d’actes; l’aulari i els serveis d’atenció al pacient.

La planta semisoterrani es destinarà a endocrinologia i cirurgia vascular, cirurgia toràcica i pneumologia, neurocirurgia i neurologia i oftalmologia. La planta soterrani acollirà l’àrea de traumatologia i la unitat de ferides complexes; l’àrea de cirurgia plàstica; dermatologia; àrea de maxil·lofacial; anestèsia i al·lèrgies. En les restants quatre plantes, se situaran la resta de les consultes (medicina interna, reumatología, cardiologia, infecciosos, digestiu, urologia, ginecologia, entre altres).

Una vegada completades les diferents fases de l’ampliació, el centre passarà a tenir un total de 491 habitacions amb 966 llits; 66 llocs d’UCI-reanimació (enfront dels 33 actuals); i 87 llocs a l’hospital de dia (41). Així mateix, passarà a comptar de 19 a 25 quiròfans i de 132 a 185 sales de consultes externes i cures.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, visita les obres del projecte.

Pròximes actuacions

Les primeres obres de l’ampliació del complex hospitalari Clínic de València es troben en la fase final. Corresponen a l’enderrocament de les naus que donen al carrer Menéndez i Pelayo i la fonamentació de l’edifici d’hospitalització de nou plantes que s’alçarà en aquest mateix espai.

Les següents obres seran les anunciades aquest dimarts. Consisteixen en la rehabilitació, reforma, ampliació i millora de l’eficiència energètica de l’EUITA, l’edifici que albergarà les consultes hospitalàries. Aquestes obres començaran una vegada es publique la licitació i s’adjudiquen les obres.

La següent intervenció consisteix en la construcció de l’edifici d’hospitalització de nou plantes que s’alçarà en la superfície que ha deixat lliure la demolició de les antigues naus de l’edifici de l’EUITA, al costat de Menéndez i Pelayo. En aquests moments, es troba en fase final la redacció del projecte d’aquestes obres.

L’última fase d’ampliació de l’Hospital Clínic de València conclourà amb l’edifici annex que s’alçarà al costat de l’actual Hospital Matern-infantil.