Ana Barceló alerta a los valencianos:
La consellera de Sanitat, Ana Barceló, asiste a la Diputación Permanente de Les Corts. / ROBER SOLSONA (EUROPA PRESS)

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha comparegut aquest dilluns en la Diputació Permanent de les Corts Valencianes. En ella ha informat sobre l’evolució de la pandèmia a nivell autonòmic en les últimes setmanes.

Barceló ha posat el focus en la cinquena ona i la seua afecció als joves. Segons ha destacat, la incidència acumulada entre les persones de 20 a 29 anys és del 1.519 casos per 100.000 habitants. Aquesta xifra es repeteix entre la població adolescent i és que la IA de 12 a 19 anys és de 1.324 casos en la Comunitat Valenciana.

La consellera també ha ressaltat que la meitat dels pacients ingressats tenen menys de 50 anys. Aquesta població copa ja el 55,5% de les hospitalitzacions i el 48,5% de la Unitats de Vigilància intensiva (UCI). A més, quasi el 23% dels ingressats en UCI són menors de 40 anys.

Malgrat les dades, Barceló ha recordat que la utilització de serveis hospitalaris se situa lluny de les ones anteriors. “Pese a l’increment dels casos ens continuem mantenint 120 punts menys que la mitjana espanyola. Gràcies a la vacunació avui tenim 586 persones hospitalitzades enfront de les 4.777 que vam tenir al gener”.

BARCELÓ: “ESTEM COMENÇANT A DOBLEGAR L’ONA”

La responsable de l’àrea sanitària ha destacat dos punts claus en la lluita contra el coronavirus: les restriccions i la vacunació. “Estem començant a doblegar la quarta ona, cinquena en la resta d’Espanya, i l’estem fent gràcies a la col·laboració del conjunt de la societat, sense la qual no seria possible posar fre al virus”.

“En aquests moments estem començant a frenar la transmissió del virus en la Comunitat Valenciana. Ho fem gràcies a la responsabilitat de la ciutadania que està complint amb les mesures de limitació de mobilitat nocturna que des d’aquesta nit afecta a 77 municipis”.

LA VACUNACIÓ TREPITJARÀ L’ACCELERADOR

“La immunització ha fet que disminuïsquen les morts i les hospitalitzacions greus per la malaltia. La immensa majoria dels ciutadans s’està vacunant de forma massiva. Només el 1,3% de la població no s’ha vacunat o bé perquè la rebutja o perquè presenta patologies greus. La vacunació ens ajuda a mirar el futur amb esperança així que aprofite aquest altaveu per a cridar a la vacunació”.

Barceló ha anunciat que acceleraran la vacunació entre els joves a l’agost gràcies a l’arribada de més dosi. “Aquesta setmana vacunarem als joves de 29 a 20 anys avançant-nos dues setmanes al calendari oficial. I els joves de 17 a 19 anys començaran la seua vacunació, previsiblement, l’última setmana d’agost”.

De complir-se amb el que es preveu, Barceló ha posat data a la immunitat de ramat. La consellera preveu arribar al Dia de la Comunitat (9 octubre) amb el 70% de la població immunitzada.