Sánchez

El portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha preguntat al president de Govern, Pedro Sánchez, en la sessió de control quan pensa modificar el sistema de finançament autonòmic.

Baldoví ha enlletgit a Sánchez que en el debat de la moció de censura que li va convertir en president va reconèixer el greu problema d’infrafinanciació que pateixen els valencians i li ha exigit que se senten les bases per a actualitzar el sistema de finançament.

El portaveu de Compromís ha retret a Sánchez que les seues últimes declaracions li recorden molt a l’exministre Montoro: “No hem tingut temps”, “el model va caducar en 2014 però no teníem diners”. Per a Baldoví, “diners sí que tenien però les seues prioritats eren altres. No m’agradaria que vostè fera el mateix que el senyor Montoro”.

Baldoví ha conclòs que “l‘actual model de finançament autonòmic de l’estat és injust, abusiu i caduc per açò no volem bones paraules ni acceptem evasives. Volem compromisos, que desaparega nostra injust deute, una major aportació de recursos i un compromís ferm amb els valencians i les valencianes”.

El portavoz de Compromís Joan Baldoví, en la sesión de control en el Congreso de los Diputados, esta mañana en Madrid.

Pedro Sánchez s’ha dirigit a Baldoví insistint que durant esta legislatura no podrà realitzar “una revisió a fons” del finançament autonòmic encara que s’ha compromès a “millorar-la a curt termini” en “cadascuna de les comunitats, especialment les que estan infrafinanciadas”.

A més, el president del Govern ha assegurat que mantindrà el seu discurs de la moció de censura on va defensar la necessitat de “revisar el sistema” però ha afegit que “no van a mentir” i es farà “a mitjà termini” mentre que “a curt termini” es reunirà amb les diferents autonomies per a acordar “millorar” econòmiques.

Pedro Sánchez respondrà a Compromís sobre la infrafinanciació valenciana