coronavirus
El presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, en la sesión de control del Congreso.
El Congrés dels Diputats ha viscut hui la primera sessió de control des que es declarara l’Estat d’Alarma. El ple ha arrancat amb la intervenció de la presidenta del Congrés, Meritxel Batet. Aquesta ha recordat a les víctimes del coronavirus i ha demanat un minut de silenci en honor als morts.

Amb aquesta sessió s’ha ampliat més el distanciament entre el PP i l’Executiu. El líder dels populars, Pablo Casado, ha recriminat a Pedro Sánchez la implantació d’unes mesures que no estan funcionant. “A vostè només li importa el poder”, ha criticat, “no ens venga el seu teatre de guinyols”.

Casado s’ha dirigit al president del Govern recordant-li que “no és el Rei”. “Imposa lleialtat i unitat amb una mà mentre amb una altra solta el dòberman clàssic del PSOE”, ha retret.

El president del PP, Pablo Casado, pregunta al president del Govern en la sessió de control.

El líder de l’Executiu ha respost apel·lant “de cor” a la unitat dels partits i ha fet una crida al pacte entre els diferents grups parlamentaris. En aquesta unitat també entra “la ciència, les comunitats autònomes i els agents socials”.

A més, Sánchez ha recordat que  en relació al coronavirus, el Govern està “prenent mesures dures que estan salvant vides”. “Són mesurades avalades per la ciència i reconegudes per organismes internacionals tan importants com l’OMS”, ha matisat.