Ryanair

L’aerolínia irlandesa de baix cost Ryanair torna a ser notícia per la pèrdua de la cadira de rodes d’un dels seus passatgers. En este cas es tractava d’un jove valencià amb una osteogènesi imperfecta, denominada també com la malaltia dels ossos de cristall, qui viatjava a Tenerife en companyia de la seua família.

El xic havia facturat la cadira a Manises i va ser en arribar a l’aeroport canari quan es van adonar de la pèrdua d’esta, un objecte imprescindible per a facilitar la mobilitat de les persones que pateixen este trastorn genètic ja que provoca trencaments amb facilitat.

Com assenyala Las Provincias, la família va acudir a reclamar al despatx d’advocats Wings to Claim, especialitzats en indemnitzacions aèries, els qui van assumir el cas i van provar que Ryanair era la responsable de l’error en haver-se comprovat per càmeres de seguretat que havien desviat la cadira de rodes a una altra destinació.

A causa de la pèrdua d’equipatge i als danys morals per impedir el gaudi del viatge, Ryanair ha abonat una compensació de 4.121,55 euros a la família. No obstant això, aquesta no és la primera vegada que succeeix una cosa similar i és que el passat dia 9 de desembre una jove valenciana de 25 anys, Belén Hueso, es va quedar en terra ja que la companyia li va impedir viatjar en assegurar que la seua cadira de rodes elèctrica no cabia en el celler.

Hueso, qui pateix atàxia de Friedreich, una malaltia degenerativa del sistema nerviós, havia adquirit un bitllet per a volar a València des de Sevilla després d’haver viatjat en AVE a l’anada per a passar el pont de la Constitució. Uns dies abans del retorn, la jove va rebre una notificació de Ryanair en la qual se li deia que les mesures eren massa grans i que al ser una anul·lació no li retornaven els diners.

Després de publicar-se la notícia, Belén va rebre una trucada des de la companyia en el qual li van retornar l’import del bitllet (70 euros) encara que finalment va tornar a València amb Vueling