Ryanair

Ryanair és una companyia de vol que s’ha caracteritzat per oferir preus barats per a viatjar a destins europeus. No obstant això, aquests bitllets que tant han agradat als clients arribaran a la seua fi molt prompte. Michael O’Leary, CEO de la companyia aèria, ha avançat que l’era dels vols low cost té data final. A més, ha comunicat que com a mínim aquest augment durarà aproximadament cinc anys.

“Volar és massa barat per al que és. Em sembla absurd cada vegada que vol a stansted, el viatge amb tren al centre de londres siga més car que el bitllet d’avió“, detallava O’Leary en el diari britànic Daily Mail. Així mateix, el director executiu ha comentat que no és sostenible a mitjà termini albergar tarifes que ronden els 40 euros de mitjana. “És massa barat”, assenyalava.

Malgrat l’augment de preus, el CEO ha tranquil·litzat als viatgers: “Continuarà sent molt barat i assequible. Els bitllets estaran entre els 50 i 60 euros”. Tenint en compte les seues paraules, es calcula que de mitjana el preu dels bitllets s’incrementarà uns 20€.

En la mateixa línia es pronunciava recentment Elena Cabrera, responsable a espanya i Portugal de Ryanair. En una entrevista a ValenciaPlaza ha reconegut que els preus pujaran a partir de la pròxima tardor. Així i tot, Cabrera ha volgut animar als viatgers: “Ryanair ofereix 680 rutes des d’espanya amb els preus més baixos del mercat. Qui vulga continuar viatjant el podrà fer amb nosaltres”.

CAUSES DE LA PUJADA DELS PREUS EN RYANAIR

Aquesta mala notícia per als viatgers es deu principalment al augment del preu del combustible. La pujada té la seua explicació en l’actual guerra entre Rússia i Ucraïna, un enfrontament que no té data final. Per això, davant el nou panorama internacional, Cabrera no puga confirmar que els preus de la companyia tornen al low cost.

A més hi ha un segon factor i és la reducció del nombre de companyies aèries arran de la pandèmia. “El fet que hi haja menys companyies afig pressió, i perquè el preu del petroli i l’energia continua pujant”, reconeix la responsable de Ryanair a Espanya.