Rusia amenaza por primera vez con una Tercera Guerra Mundial que sería
Soldados voluntarios por las calles de Kiev. / DIEGO HERRERA (EUROPA PRESS)

Fins al moment Rússia havia obviat les tres paraules més temudes del conflicte amb Ucraïna: Tercera Guerra Mundial. Hui el seu ministre de Relacions Exteriors, Sergei Lavrov, ha esmentat la possibilitat d’aquest conflicte internacional assegurant que seria “nuclear” i “destructiu”.

Lavrov s’ha pronunciat així en declaracions a la televisió Al Jazeera arreplegades per l’agència de notícies RIA. Aquest ha parlat de la Tercera Guerra Mundial en condicional assegurant que el president estatunidenc, Joe Biden, sap que és l’única alternativa a les sancions ja imposades. El ministre ha assenyalat que el nou conflicte bèl·lic suposaria la utilització d’armes nuclears i seria devastador.

Segons un informe recent de el Bulletin of Atomic Scientists, hui dia Rússia compta amb 5.977 ogives nuclears: 1.500 pendents de ser desmantellades i 4.477 disponibles per a usar-se.

Una ogiva nuclear és una arma de destrucció massiva que conté plutoni o urani i només existeix en una desena de països de tot el món. A més de Rússia, països com els Estats Units; França; Regne Unit; l’Índia; Pakistan; Xina; Corea del Nord i Israel també compten amb aquest tipus d’armes.

SISÈ DIA DE GUERRA A UCRAÏNA

Les tropes russes han desembarcat aquesta matinada en la segona ciutat més gran d’Ucraïna: Járkov. Allí paracaigudistes russos han pres l’estació de tren i el port fluvial segons l’alcalde d’aquesta localitat de l’est, Igor Kolykhayev. A més, els soldats han atacat l’hospital, el Centre Clínic Metge Militar de la Regió Nord.

Alhora, tres columnes de l’exèrcit rus haurien ocupat la ciutat de Trostianets demolint la porta de l’edifici històric Pati Redó. També s’hauria destrossat una galeria d’art i s’haurien tallat totes les línies de comunicació.