Muere un joven español en la guerra de Ucrania
Imagen de archivo del funeral de un soldado ucraniano celebrado el pasado 18 de junio en Kyiv Mykhaylo Palinchak / EP

El mallorquí de 31 anys Ángel Adrover Martínez ha mort en la guerra d’Ucraïna després de combatre com a voluntari. El Ministeri d’Exteriors ha confirmat la defunció del jove que s’ha convertit en el primer espanyol mort en el conflicte bèl·lic.

Segons detallen des del diari Última Hora, la mort d’Adrover es va produir aquest cap de setmana. El voluntari s’havia allistat setmanes arrere per a ajudar a combatre en el front contra l’exèrcit rus. No obstant això, es desconeix si ha mort combatent o en altres circumstàncies que estan sent investigades.

Ángel va nàixer en Portocolom (Felanitx) i es va graduar amb matrícula d’honor com a enginyer de Telecomunicacions a la Universitat Politècnica de Catalunya. Des de feia dos anys residia a Holanda, país des d’on va partir a la guerra d’Ucraïna.

Al principi, Ángel li va comunicar a la seua mare que marxava per a col·laborar en labors humanitàries sense fer esment que participaria en el conflicte. Segons va narrar, en arribar a Leópolis a mitjan març va començar a ajudar en treballs de telecomunicacions. Allí a més li van ensinistrar per a combatre perquè mancava de formació militar. Posteriorment va decidir passar al capdavant i al maig li va anunciar a la seua família que passava a segona línia de foc.

Exteriors desconeixia la presència d’Adrover a Ucraïna en haver-se allistat com a voluntari. Des del Ministeri han començat les labors de repatriació del cos que està sent dificultós per la situació d’Ucraïna. No obstant això, confien que aquesta mateixa setmana pot ser traslladat a Balears per al seu funeral.