rinoceronte
BIOPARC Valencia celebra el Día Mundial del Rinoceronte_2

Amb una programació dedicada a conscienciar als visitants més joves del parc, Bioparc València celebra aquest dissabte el Dia Mundial del Rinoceront per a posar de manifest la necessitat de conservar el medi ambient i augmentar els esforços perquè les poblacions de rinoceront es recuperen i evitar la seua extinció.

El seu principal perill és la caça furtiva per a satisfer la demanda de les seues banyes en el mercat negre, a causa de les suposades propietats que se li atribueixen. L’altre gran problema és la fragmentació del seu hàbitat, produïda per l’home que ha anat envaint el seu espai i obligat els rinoceronts a viure en poblacions aïllades entre si, la qual cosa dificulta la seua reproducció.

Hi ha cinc espècies diferents de rinoceronts: dos d’elles són africanes, el rinoceront blanc i el negre i tres asiàtiques, el rinoceront de Sumatra, el de Java i l’indi.

La situació és veritablement preocupant, perquè de totes elles quatre estan amenaçades i tres en risc crític. És a dir, que podem assistir a la seua extinció si no fem res per a evitar-ho.

Per a això, aquest dissabte ofereix una activitat dirigida als xiquets, una manualitat, i cartells amb informació destacada de la biologia dels rinoceronts, del seu estat d’amenaça i població actual, dels seus principals perills i de les accions que s’estan duent a terme per a protegir-los.

Entre ells cal destacar els esforços de l’organització SaveTheRhinocon la que col·labora la Fundació BIOPARC en el singular projecte “RhinoDogSquad”. De fet la 7a CA-RRERA que se celebrarà el diumenge 29 de setembre dedicarà els beneficis obtinguts a aquest “esquadró caní” especialment entrenat que ajuden a detectar i perseguir als caçadors furtius.