gorila

Esta setmana el nombrós públic que acudia a Bioparc València es va portar una meravellosa sorpresa, doncs el recinte va ampliar el nombre d’animals amb una preciosa cria de goril·la.

La nit del passat divendres 21 de juliol Ali, una de les femelles del grup i mare d’Ebo, el primer goril·la que va nàixer a la Comunitat Valenciana, va parir amb total naturalitat un nou bebè. Esta nova “vida” és el tercer goril·la occidental de costa que naix en Bioparc i a la Comunitat i, donat l’experiència dels progenitors i l’estabilitat de tota la “família”, l’equip tècnic ha decidit donar-los aquesta setmana accés al recinte exterior, on es troben a la vista dels visitants.

L’estampa de selva que pot contemplar-se ara és un “documental en directe”, ja que el grup compta amb Mambie, l’esquena platejata, el seu primogènit Ebo de 4 anys, les femelles, Fossey, Nalani amb la seua cria Virunga de tan sols 11 mesos i Ali amb el seu bebè de 4 dies que presumiblement també és una femella.

El comportament de tota la família està sent molt relaxat i totalment natural, la qual cosa ha estat cridant l’atenció dels visitants, especialment la força amb la qual la xicoteta cria s’agarra al pelatge de la seua mare i la gran curiositat dels altres dos xicotets.

L’equip tècnic de Bioparc està pendent en tot moment del benestar i evolució tant del bebè com de la seua mare. S’ha preparat un dispositiu especial per a ambdues, condicionant els recers i permetent l’accés tant a l’interior com a l’exterior per a la seua comoditat i tranquil·litat.

Perill d’extinció

Esta carismàtica espècie de primats es troba en greu risc d’extinció, catalogada “en perill crític” per la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (IUCN). Per este motiu cada naixement és una gran notícia per a la conservació de la biodiversitat del planeta.

Bioparc València està especialment compromès amb el Programa Europeu de Conservació (EEP) de goril·les, i des de la seua obertura ja va comptar amb el “privilegi” de poder formar un grup reproductor que segueix donant fruits i esperança de pervivència per als goril·les.