24

El Circuit Ricardo Tormo celebra este cap de setmana 27 i 28 de juliol la cinquena edició de les 24 hores Cyclo Circuit, que enguany, per primera vegada és el Campionat d’Espanya d’Ultraciclismo de la Federació Espanyola de Ciclisme.

L’expiloto de Fórmula 1 Roberto Merhi serà el pilot convidat en esta ocasió en la qual el castellonenc es veurà integrat en l’equip guanyador de les dos últimes edicions, l’Orquin. Entre els participants en solitari destaca la presència del guanyador de la primera edició. El francès Sebastien Bertholet és tota una llegenda de l’ultra ciclisme. El corredor ha aconseguit ser el vencedor de les més importants proves de 24 hores, les que se celebren a Le Mans, Paul Ricard, en les 24 hores Insa i en el Circuit Ricardo Tormo.

En total més de cent corredors en la pista de quatre quilòmetres del traçat de Cheste que protagonitzaran l’eixida a l’estil de les 24 hores de Le Mans. En aquest procediment les bicicletes se situen en un costat de l’eixida i els corredors en l’oposat.

Homenatge a Eloy Porroche

La prova rendirà un homenatge al ciclista aragonés Eloy Porroche, de 72 anys ja retirat i rècord del Món de 24 hores en el seu grup d’edat amb poc més de 665 km. Porroche ha sigut un participant habitual en la prova fins a la seua retirada de la competició.

Les 24 hores són unes carreres d’estratègia on es porta el ciclisme al límit, però amb la diferència de córrer sobre un asfalt perfecte i molt segur, lluny de les carreteres obertes. A més, al costat de la resistència s’uneix la possibilitat de córrer a la nit, la qual cosa converteix el circuit en un passatge singular amb les llums dels participants. Una imatge que es converteix per a molts en el record més important de la prova.

Junta als equips es troben en la pista els ciclistes en solitari, homes i dones que no tenen relleus i gestionen els seus esforços i la seua capacitat mental al límit. Recolzats en els boxs per les seues assistències, els ciclistes en solitari són sempre els grans herois de la carrera.