La DGT impone
Tráfico pone en marcha medidas especiales con motivo del Gran Premio de Motociclismo de la Comunidad Valenciana. / DGT

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha activat un dispositiu especial de vigilància del trànsit en les carreteres valencianes. L’objectiu és garantir la seguretat dels espectadors que es desplaçaran aquest cap de setmana a Chete.

El Circuit Ricardo Tormo acull la celebració de el Gran Premi Motul de la Comunitat Valenciana. La prova, puntuable per al Campionat del Món de Motociclisme, espera una gran afluència de públic. Per això, des d’aquest divendres s’activa un operatiu especial de trànsit. La fi de la DGT és facilitar l’increment de desplaçaments previstos i garantir la fluïdesa i seguretat viària.

L’operatiu també cerca facilitar la circulació amb indicació de les vies més recomanables per a un viatge fluid i segur. L’experiència d’altres edicions reflecteix que el major nivell de trànsit es desenvoluparà en l’A-3 Madrid-València; l’AP-7 des del límit de Tarragona fins a València; i l’A-7 i AP-7 des de València fins a Alzira.

A més, per raons de seguretat viària, mobilitat i fluïdesa de la circulació, s’estableixen també restriccions a la circulació de vehicles de mercaderies de més de 7.500 kg de M.M.A. en determinats dies, hores i carreteres de la Comunitat Valenciana i la seua àrea d’influència.

MITJANS I MESURES DE LA DGT

El dispositiu comptarà amb tots els mitjans humans disponibles. Es regularà i vigilarà la circulació en l’àrea d’influència del circuit, A-3, A-7 i carreteres secundàries d’accés.

A més, el dispositiu comptarà amb 1 dron amb càmera per a transmetre imatges al Centre de Gestió de Trànsit. Aquest se sumarà als 4 helicòpters dotats de radar Pegasus per a vigilar les carreteres que porten al circuit.

Perquè tot es desenvolupe amb normalitat és essencial respectar tant les normes de circulació com les indicacions dels Agents de circulació i les del personal encarregat d’ordenar els estacionaments.

COM ANAR A MADRID I BARCELONA SENSE TRÀNSIT

Es recomana que tots aquells que necessiten desplaçar-se cap a Madrid en el matí del dissabte 5 i del diumenge 6 el facen per la A-7, A-35 i A-31 fins a Albacete, La Roda i Honrubia i posteriorment seguisquen per la A-3 fins a Madrid.

Per als quals hagen de desplaçar-se cap a Barcelona en el matí del dissabte 5 i del diumenge 6, provinents de la A-7 i AP-7, es recomana no prendre el By- Pass Sud, sinó continuar per la V-31 fins a la marginal esquerra del riu (V- 30) i connectar per aquesta amb el By-Pass Nord en el pk 327.