Ribó reacciona contra el nuevo mega centro comercial de La Fe
25/02/2021 Proyecto Turianova ESPAÑA EUROPA COMUNIDAD VALENCIANA ECONOMIA AQ ACENTOR

A l’alcalde de València, Joan Ribó, no acaba d’agradar-li la idea de un nou gran centre comercial a la ciutat. Segons l’edil, el consistori vol apostar per “una ciutat de comerços de barri” pel que el projecte d’AQ Acentor “no és el model” que més li agrada per a València.

Ribó ha confessat que aquests centres comercials i d’oci no són la seua “preferència”. No obstant això, ha declarat que ho analitzaran “a partir de la legislació” en un procés que ja ha avançat que serà “molt llarg”.

La promotora immobiliària de Aquila Capital a Espanya va comunicar el dimarts haver obtingut l’autorització comercial autonòmica de la Generalitat. Una dada cridanera és que va ser la Conselleria d’Economia Sostenible, liderada per Compromís, la responsable de donar llum verda al centre comercial.

Malgrat compartir partit, Ribó ha deixat clar que el projecte no és del seu grat. Tot el contrari ha succeït en les files de l’oposició. La portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá, s’ha mostrat partidària de comptar amb un espai d’aquestes característiques a València.

“Tota inversió que puga recaure a la ciutat de València és positiva”, ha admès. A més, considera que allò que “puga generar llocs de treball serà molt necessari durant els pròxims mesos”. “El PP sempre defensarà que s’afavorisca la inversió i es generen llocs de treball”, ha afirmat.

MÉS DE 150.000 M2 D’OCI, ESPORT I COMERÇ

El projecte d’AQ Acentor està pensat per a situar-se al costat de l’Hospital La Fe. Concretament en els terrenys de Font de Sant Lluís. Aquest albergarà tant àrees comercials i d’oci amb un espai de 77.000 m2. A més, disposarà de use hoteler, esportiu, residencial col·lectiu, oficines i altres serveis fins a completar els 168.000 m2 de terreny.

L’objectiu del projecte és integrar àrees per a la cultura, el comerç, l’oci, el treball i la tecnologia. Conceptualment es crearan una successió d’espais oberts. Amb ells se cerca generar un ambient segur, ampli i saludable. Aquest s’integrarà en el gran parc públic del barri, que serà un dels majors de la ciutat.

En paraules de Sven Schoel, CEO d’AQ Acentor a Espanya, “es tracta d’un projecte molt important”. Amb ell es posarà en marxa la construcció de 1.200 habitatges i s’iniciarà un “nou concepte de centre multidisciplinari”. Segons Schoel, el nou espai “combinarà oci, cultura i oportunitats de desenvolupament econòmic per a tots els ciutadans”.