Distintas Comunidades Autónomas imponen restricciones para paliar la segunda oleada de coronavirus
Distintas Comunidades Autónomas imponen restricciones para paliar la segunda oleada de coronavirus. / Foto: La Vanguardia

Aquest divendres 12 de febrer s’obri el termini de presentació de sol·licituds per als autònoms i petites empreses que vulguen concórrer als 28 milions d’euros que el Pla Resistir aportarà.

Segons ha publicat l’Ajuntament de València, podran optar a aquestes ajudes els sectors més afectats per la pandèmia. Especialment els dedicats a venda ambulant, tèxtil, hotels i restaurants. Així com també les agències de viatges, gimnasos i clubs esportius. O els sectors culturals com el cinema i les arts escèniques i l’oci i l’entreteniment, entre altres.

El Pla Resistir aportarà 28.840.194 €

El Pla Resistir donarà 28.840.194 euros a les persones autònomes i les PIMES amb domicili fiscal en el terme municipal de València. Els prop de 29 milions d’euros provenen en un 15% d’aportacions municipals. Mentre que el 22’5% són fons de la Diputació de València. El 62’5% restant correspon a aportacions de la Generalitat Valenciana.

L’alcalde, Joan Ribó, ha recordat que els sol·licitants disposen de 20 dies naturals per a sol·licitar les ajudes i “no cal demanar-les el primer dia”. L’edil considera que “és un procés d’ajuda important que les diferents instàncies valencianes fan als autònoms i les petites empreses”.

Ajudes de 2.000 € com a base

Es preveu que aquestes ajudes arriben a al voltant de 10.000 pimes o persones autònomes de la ciutat de València. Les ajudes tindran uns 2.000 euros com a base, una quantia que es veurà augmentada en 200 euros per treballador, fins a un màxim de 10 treballadors i treballadores.

Els tràmits per a sol·licitar-les consisteixen a emplenar el formulari que es pot descarregar en https://www.valencia.es/apps/resistir2021. Posteriormente presentar la sol·licitud normalitzada en els registres municipals o bé en el registre telemàtic del consistori. El termini acaba el pròxim 3 de març.