Puig afirma que las restricciones se levantarán
El president de la Generalitat, Ximo Puig, durante la sesión de control en Les Corts.

El president de la GeneralitatXimo Puig, ha anunciat la creació d’un bo d’ajuda per a pal·liar la crisi energètica generada per la invasió d’Ucraïna. Segons ha avançat en Les Corts Valencianes, el Consell pagarà 100 euros mensuals durant tres mesos als autònoms més afectats per l’increment dels preus de l’energia.

El bo és una iniciativa que forma part del Pla Reactiva del qual ja s’han avançat algunes mesures més. Entre elles destaca l’increment de fins al 30% del bo d’ajuda energètica en la Renda Valenciana d’Inclusió; i la reducció del 10% de les taxes de la Generalitat.

El president ha defensat la resposta donada pel Consell davant la pandèmia, que tindrà la seua continuació ara davant la crisi provocada per la guerra a Ucraïna, amb el treball d’enfortiment del “escut social” emprès des de 2015, un esforç que ha permès incrementar la inversió en sanitat, educació polítiques inclusives, ocupació i habitatge.

Com a exemple, ha subratllat que la xifra de persones beneficiàries de la dependència ha augmentat de 41.0000 a 122.000. A més, ha assenyalat que la renda valenciana d’inclusió ha passat de protegir 23.000 persones a 75.000 en l’actualitat. “Per això aprovem el Pressupost de la Generalitat més social de la història”, ha dit Puig.

El líder del Consell ha subratllat que la ciutadania espera del seu Govern “decència, honradesa i gestió”. “Aqueixa és la nostra ruta, el nostre itinerari; no perdem ni un minut de temps en altres coses”, ha agregat.

AJUDES PER A AUTÒNOMES EMBARASSADES 

Seguint la línia d’ajuda a autònoms, Labora ha convocat ajudes per a dones autònomes embarassades o en procés d’adopció. Aquestes podran rebre fins a 4.000 euros per la contractació temporal de persones desocupades per al manteniment de la seua activitat.

L’extracte de la resolució ja ha sigut publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. En ell s’estableix que el termini sol·licituds començarà aquest divendres i finalitzarà el 15 de setembre. Les sol·licituds es presentaran electrònicament a través d’aquest enllaç: consultar ací.

Aquest programa de subvencions està dotat amb 150.000 euros i ofereix 1.500 euros per a les contractacions temporals a jornada completa d’almenys 3 mesos de duració. Si la contractació és d’almenys 6 mesos, la quantitat ascendirà a 3.500 euros. Aquests imports s’incrementaran en 500 euros si la persona contractada té diversitat funcional o si és dona.

Si la contractació no és a jornada completa, serà subvencionable sempre que aconseguisca les 30 hores i amb reducció proporcional. Així mateix, les contractacions hauran d’haver-se produït a partir de l’1 de gener de 2022 i haver tingut lloc abans de la baixa maternal.

La persona contractada haurà d’haver romàs inscrita en Labora com a demandant d’ocupació fins al moment de la contractació. Finalment, l’autònoma i la persona contractada no podran guardar parentiu fins al segon grau.