Paterna prepara sus polideportivos y grandes espacios para la vacunación masiva
Sanitaria atendiendo a un paciente.

El Ministeri de Sanitat ja ha fixat qui seran els següents a rebre la vacuna de la COVID-19. El calendari ja no es basarà en col·lectius, sinó en rangs d’edat. D’aquesta manera, Sanitat ha delimitat quatre grups i ha especificat quina vacuna rebrà cadascun.

S’espera que la vacunació avance més ràpida sí que està dividida en edats i no en col·lectius o patologies. De moment els quatre grups definits són més de 80 anysde 70 a 79 anysde 60 a 69; i els menors de 60 amb condicions de risc alt. Tots ells rebran dues dosis de les vacunes Pfizer i Moderna.

A més, segons la Cadena SER, les edats compreses entre els 45 a 55 anys seran un nou grup. A aquests se li subministrarà les dosis d’AstraZeneca. La de la farmacèutica Janssen entrarà prompte en joc i s’espera que subministre al grups de 55 a 60.

D’altra banda, la comissió de Salut Pública està estudiant la possibilitat d’administrar una única dosi als qui tinguen o ja han passat la malaltia.

RITME DE LA VACUNA A ESPANYA

Les comunitats autònomes han administrat des d’ahir 62.904 vacunes contra la covid-19. Segons Sanitat, hi ha més de 26.800 nous immunitzats. 

La Comunitat Valenciana ha utilitzat el 92,2% de les vacunes rebudes. Ha rebut 243.580 dosi i s’han utilitzat 224.560. D’aquesta manera, se situa entre una de les comunitats que més bovines ha subministrat, encara que encara per darrere d’algunes com Andalusia, Catalunya o Madrid.