Més de 25.000 queixes per l’examen de matemàtiques més difícil de la història

Els estudiants valencians de Selectivitat demanen la impugnació de la prova a la Conselleria d'Educació

Preguntas del examen de Matemáticas II 2019.

“Cerquem solucions davant l’examen més difícil de Matemàtiques II de Selectivitat de la Comunitat Valenciana. Es tracta de l’examen més difícil de tots els anys. Exigim una solució ja”. Així ho assenyala Rubén García Ferrer, un dels centenars d’alumnes afectats per l’examen que ahir va tenir lloc en les Proves d’Accés a la Universitat (PAU), a través de la plataforma Change.org.

García ha iniciat esta petició digital dirigida a la Conselleria d’Educació aconseguint en tan sols unes hores més de 25.500 signatures. L’objectiu és cercar una solució que suposaria la impugnació de la prova, una queixa que coincideix amb la reobertura del debat sobre si els exàmens haurien de ser iguals en totes les autonomies.

Les queixes d’altres alumnes no han tardat a arribar i el descontentament per la prova de matemàtiques ha sigut generalitzat. Mentres una alumna ho titlla d’un examen “fora del nostre abast”, un estudiant assenyala que “ha entrat temari que es va dir estrictament que no entrava” i d’altres han criticat que la nota vaja a perjudicar” els alumnes de la Comunitat Valenciana.