Selectividad

La Conferència Sectorial d’Educació s’ha celebrat aquest dimecres davant de la situació provocada per la crisi sanitària del coronavirus. En aquesta reunió s’han tractat tres temes principals: les oposicions de docents, el calendari escolar i la Selectivitat.

Educació ha decidit proposar en la taula sindical d’educació del pròxim divendres ajornar un any el calendari d’oposicions en places docents. En el cas de la Comunitat, les oposicions de Secundària i altres cossos havien d’arrancar el 18 de juny. Aquestes quedarien ajornades fins a juny de 2021. Així mateix, les oposicions previstes en 2021 per a Infantil i Primària, s’ajornarien a 2022.

Trasllat de la Selectivitat

Una altra decisió que s’ha pres per part de les autonomies és establir una nova data per a les proves d’accés a la universitat. En el sistema educatiu valencià, les proves estaven convocades per a la segona setmana de juny (del dimarts 9 al dijous 11). Mentre que l’extraordinària s’anava a realitzar la segona setmana de juliol (del dimarts 7 al dijous 9).

“Ara, en el nou context, la PAU ordinària es posposarà entre tres i quatre setmanes. En la videoconferència d’avui s’ha acordat establir una forqueta que va des del 22 de juny i el 10 de juliol. El compromís és publicar els resultats abans del 17 de juliol”, ha explicat el secretari autonòmic d’Educació i FP, Miguel Soler.

Igualment, la convocatòria extraordinària es posposarà a setembre. En aquest cas, l’acord fixa que es faran abans del 10 de setembre, últim dia per a publicar els resultats.

Es manté el calendari escolar fixat

En el sistema educatiu valencià es manté el calendari del curs 2019-2020 en les dates fixades de finalització. Per tant, per a l’alumnat d’Infantil i Primària finalitza el curs finalitza el 18 junyPer a l’alumnat d’ESO, Batxillerat i FP, el 16 de juny.

Cal recordar que el curs continua amb la formació a distància mitjançant la plataforma MULAN. La incorporació en classes presencials dependrà de l’alerta sanitària.