Navidad

El Nadal és tot un escull per a qualsevol que estiga intentant mantindre o perdre pes. Torrons en tromba, alcohol, porquet, vida sedentària… res ajuda excessivament a mantindre una ingesta d’aliments mínimament equilibrada.

Una de les qüestions principals que has de tindre en compte si no vols que el Nadal t’acaben passant factura és limitar la quantitat de dies en els quals pegar-te “fartades” (sempre sense excedir-te massa). Està bé donar-se algun que altre festival, però és recomanable no estendre aquest costum a més d’una setmana.

No et deixes encandil.lar per la quantitat de menjar present en la taula. Prova una mica de tot, però deixa de menjar si comences a sentir-te ple. La línia que separa guanyar pes o mantenir-ho al final del dia és molt fina. No abuses.

Una cosa que t’ajudarà a controlar el teu apetit és prendre desdejunis rics en proteïnes. Particularment, desdejunis que continguen ous, els quals resulten ser uns potenciadors extraordinaris per a la pèrdua de pes.

Controlar els nivells d’estrès durant les festes serà un altre dels teus aliats. T’avisem ja: allunya’t del teu cunyat si comença a parlar de política, i és que les hormones relacionades a l’estrès et faran devorar aliments amb alts índexs en greixos i sucres, sobretot si eres dona. Això, evidentment, no t’ajudarà de cap manera a mantindre el teu pes. Tingues el sopar tranquil i no parles de Catalunya. Fes el favor.

Finalment i no menys important, no oblides l’exercici; crea una rutina divertida. Munta aquella pachanga que tant temps portes desitjant jugar; posa’t els cascos, endolla a Bowie i devora eixos 10km al trot. Les possibilitats són infinites i les excuses no haurien d’existir. Preparats? Llestos? Ja!