10 claus per a desintoxicar el teu cos després d’Any Nou

Cuidar l'alimentació, practicar esport i dormir una mitjana de 7 a 9 hores diàries ajudarà a eliminar els excessos de les festes.

claves

El Nadal és tot un escull per a qualsevol que estiga intentant mantindre o perdre pes. Torrons en tromba, alcohol, porquet, vida sedentària… res ajuda excessivament a mantindre una ingesta d’aliments mínimament equilibrada. I encara que queda el famós roscó de Reis amb xocolate durant aquests dies podem començar a seguir una sèrie de consells que ajudaran a desintoxicar el nostre cos de tots els excessos.

  1. Comença el dia amb un bon desdejuni saludable evitant brioixeria, cereals industrials i sucs preparats per l’alt nivell de sucre que contenen tots aquests productes. En el seu lloc pren torrades de pa integral, sucs naturals o te i avena. A més, si pots acompanyar el desdejuni amb aigua i llimó ajudarà el teu organisme a depurar els greixos.
  2. No piques entre hores aliments grassos, evita anar a la cuina per aqueixes galetes que tant t’agraden o el tros de xocolate al que no pots resistir-te. Tria peces de fruita riques en aigua com a peres o pinya per a crear la sensació de sacietat i calmar el fam fins que arribe el pròxim menjar.
  3. Opta per iogurts de 0% greix i llets desnatades, són unes bones opcions per a consumir a mitjan matí o vesprada sense perjudicar el nostre organisme.
  4. No tirar menjar està molt bé però no és necessari acabar amb totes les reserves de torrons, polvorons o altres tipus de dolç que s’hagen quedat en el teu rebost. Pots guardar-los per a futures ocasions especials encara que no siga la temporada nadalenca i oblidar-te d’ells durant els pròxims dies, el teu cos agrairà un període de descans.
  5. Substitueix el sucre per edulcorants, la seua aportació energètica és molt menor i aporten el mateix dulzor als cafès o tes pel que no hauràs de notar sabors amargs que incomoden al teu paladar.
  6. Vaig donar adéu al menjar preparat, són productes amb alts percentatges calòrics i de greixos saturats que t’impediran continuar amb el procés de desintoxicació dels menjars nadalencs.
  7. Evita els fregits i aposta pels bullits, el forn i aliments a la planxa. A més, no oblides incorporar productes frescos i prepara ensalades amb les quals assaciar-te però sense aportar greix a l’organisme. No farà falta que t’acomiades de l’oli però sempre en quantitats mesurades i raonables.
  8. No t’oblides de beure aigua, una mitjana de dos litres diaris t’ajudarà a eliminar greixos i toxines a més d’estar hidratat.
  9. Feix exercici, tracta d’evitar el transport sempre que tingues l’opció d’anar caminant per a mantindre el cos àgil i si a més pots completar les rutines de passeig amb esports, sessions de gimnàs o córrer serà millor per al teu cos i ment.
  10. Descansa una mitjana de 7 a 9 hores diàries, durant este temps el cos també consume greix i calories amb l’avantatge de no esgotar-te i estar fresc per a arrancar el dia amb energía.

Una nueva carroza de la Cabalgata de Reyes enviará a los niños a dormir