Corts
El Jefe del Consell interviene durante una sesión de Les Corts Valencianes.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, se sotmetrà dijous que ve 1 de març a una nova sessió de control en Les Corts Valencianes on té previst parlar sobre la recerca judicial de la visita del Papa Benedicto XVI en 2006, el projecte Port Mediterrani de Paterna, el Pressupost de la Generalitat i les últimes mesures en matèria d’educació adoptades pel Consell.

Isabel Bonig, portaveu del PPCV, serà la responsable de preguntar al president sobre el Pressupost d’este 2018 per a conèixer com elevarà el grau de compliment dels anteriors exercicis.

Per part de Ciutadans arribarà el torn de l’educació. El seu portaveu en Les Corts, Mari Carmen Sánchez, es dirigirà a Ximo Puig per a saber si el Govern del Botànic considera que s’estan prenent les mesures correctes per a millorar l’educació dels joves residents a la Comunitat Valenciana.

Des de Compromís, Fran Ferri demanarà al cap del Consell una valoració sobre la recerca oberta per l’organització de la visita del Papa amb motiu de la Trobada Mundial de les Famílies (EMF). Cal recordar que en este aspecte ja han sigut citats Francisco Camps i Juan Cotino.

En la sessió de control no faltarà el projecte urbanístic del centre comercial Port Mediterrani. Antonio Estañ, portaveu de Podem en Les Corts, preguntarà a Ximo Puig si considera aquest projecte compatible “amb el canvi de model que s’espera del Botànic”.