La Audiencia Nacional condena a Luis Bárcenas a dos años de cárcel
El extesorero del PP Luis Bárcenas. / ÓSCAR CAÑAS (EUROPA PRESS)

La Audiència Nacional ha condemnat a dos anys de presó a Luis Bárcenas. L’extresorer del Partit Popular està acusat de pagar amb diner negre la reforma de la seu del PP en el número 13 del carrer Gènova.

El tribunal ha xifrat en més d’un milió d’euros la quantitat que Bárcenas va transferir a l’empresa Unifica, responsable de la realització de les obres. Aquesta xifra va estar al marge de la facturació i la comptabilitat oficial. A més, han assenyalat que no va ser declarat a la Hisenda Pública. Per tant, se li imputa un delicte contra Hisenda i se li imposa una multa de 1,2 milions d’euros.

Així mateix, l’Audiència Nacional ha condemnat al mateix Partit Popular com a responsable civil subsidiari. El tribunal considera que sí que va existir una “caixa b” gestionada pel propi extresorer donant per verídic els papers de Bárcenas.

També s’ha condemnat a dos anys i nou mesos de presó a l’arquitecte Gonzalo Urquijo i a la seua sòcia Belén García. Aquests també hauran d’abonar una multa de 2,6 milions d’euros per un delicte contra la Hisenda Pública.

D’altra banda, tant l’exgerente del PP, Cristóbal Páez, com la sòcia d’Unifica, Laura Montero, han quedat absolts. Els dos estaven acusats d’associació il·lícita; delicte electoral; tràfic d’influències; blanqueig de capitals i falsedat documental.