Puig anuncia que el 55% de los valencianos estarán vacunados en junio
El presidente de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig JORGE GIL - EUROPA PRESS

Juny serà el mes clau de la vacunació massiva en la Comunitat Valenciana. El president de la GeneralitatXimo Puig, ha anunciat que a la fi d’aquest mes s’haurà vacunat amb almenys una dosi al 55% dels valencians.

Així ho ha destacat el cap del Consell durant la sessió de control celebrada avui en Les Corts Valencianes. “Fins ara, més de 1,7 milions de valencians ja han rebut almenys una dosi i començarem el mes clau: juny”, ha detallat.

Segons Puig, al llarg de juny s’administraran 1,3 milions de vacunes. Aquestes es destinaran tant a primeres dosis com a segones. En paraules del president, aquesta administració farà possible que almenys el 55% de la població valenciana a vacunar estiga ja amb una dosi. A més, el 30% de la ciutadania estarà “completament immunitzada”.

Puig ha defensat el treball de Sanitat en haver sigut “capaç d’assumir els reptes de la vacunació massiva”. Assenyala que tot l’esforç realitzat ha situat a la Comunitat en “la via ràpida” per a “encapçalar i liderar el creixement i el ocupació en 2021″.

El president també ha dedicat part de la seua intervenció a parlar sobre l’ocupació en el sector sanitari. Puig ha explicat que la Generalitat renovarà 6.050 contractes covid. A més, ha anunciat que el Consell destinarà per a això un total de 140 milions d’euros. De la mateixa manera, ha avançat que es contractaran a 6.500 professionals per a reforçar la temporada estival.