ORA

El nou Pla de Mobilitat Sostenible (PMoMe) del Consell continua sorprenent. El document elaborat per la conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat va més enllà de la instauració de peatges per a accedir a València i és que també proposa ampliar les zones d’estacionament regulat (ORA) en tota la ciutat.

Segons arreplega el document, el consell pretendre que el 80% de les places siguen en un futur de cobrament. És a dir, quasi la totalitat de València es convertiria en zona blava, verda o taronja.

L’objectiu de la proposta llançada per la Generalitat és reduir l’ús del vehicle propi. Per a això, s’instal·larien pàrquings dissuasius als voltants de la ciutat i es milloraria el transport públic, una forma que els conductors deixen el seu cotxe privat als afores i es moguen pel centre amb transport públic.

Igual que la mesura dels peatges, l’arribada de l’ORA a quasi tots els carrers de valència no seria immediata. El pla de mobilitat planteja que siga una mesura progressiva perquè estiga instal·lada i en ple funcionament dins de 15 anys.

BARRIS DE VALÈNCIA I MUNICIPIS AFECTATS

Encara que la primera zona on es vol actuar és en el centre de la capital, la mesura aniria més enllà. El pla advoca per començar per barris com l’Eixample; Gran Via; Pla del Real; Campanar; Benicalap; La Saïda; Rascanya; Benimaclet i Patraix. Després es continuaria per zones més allunyades del centre com Algirós; Jesús; Quatre Carreres; Camins al grau i Natzaret.

En una última etapa, la mesura també arribaria a municipis pròxims a la capital. En concret s’esmenten fins a 14 localitats:

 1. Paterna
 2. Torrent
 3. Quart de Poblet
 4. Manises
 5. Alboraya
 6. Paiporta
 7. Picanya
 8. Alfafar
 9. Aldaia
 10. Alaquàs
 11. Xirivella
 12. Silla
 13. Burjassot
 14. Godella