La capacitat reproductiva està en el punt de mira sanitari. Encara que fins al moment el factor més assenyalat havia sigut el retard de la maternitat per part de les dones, ara els experts sanitaris també posen el focus en els homes. Segons estudis internacionals de la Human Reproduction Update, la qualitat del semen s’ha reduït a la meitat en els últims quaranta anys.

I és veritat que les xifres són alarmants: s’ha passat de 99 milions d’espermatozoides per mil·lilitre en els anys setanta a 47 milions hui dia. Una progressió que de seguir arribaria a zero en 40 anys segons esta publicació. Quant al problema, els experts sanitaris desconeixen les causes i es parla d’una qüestió d’alimentació i també d’edat.

A pesar d’este descens, la medicina compta actualment amb nombrosos mètodes reproductius per a fer realitat el somni de moltes parelles: tindre un bebè. Els costos de la reproducció assistida són d’allò més divers, encara que el procés habitual ronda els 5.000 euros tot dependrà del tipus de pacient i el tractament al que se li haja de sotmetre.

Hui dia el 3% dels naixements d’Espanya són de xiquets concebuts amb estes tècniques sanitàries de reproducció, una xifra que podria seguir en augment si continua retardant-se l’edat de ser papàs.

Rafa, el primer hombre de Valencia que cambia de sexo en una única operación