Llega la primera ola de calor con más de 30 grados y noches tropicales en Valencia
Amanecer de este viernes en el puerto de Catarroja. / Álex Muñoz i Garcia (Twitter)

El refranyer espanyol diu que “fins al 40 de maig no et lleves la casaca” i efectivament, ha arribat el moment de llevar capes de roba. Aquest cap de setmana arranca la primera onada de calor que aconseguirà el seu punt àlgid entre el diumenge i el dilluns.

Segons ha anunciat la Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), en les pròximes jornades s’aconseguiran les primeres temperatures de calor intensa. S’espera que els mercuris arriben als 33º en punts de l’interior de la província de València.

Per a aquest dissabte la zona d’Ontinyent arribarà als 30º. No obstant això, serà el diumenge quan es dispare a 32è i abast el màxim el dilluns amb 33º. En la ciutat de València la situació serà similar encara que no es preveu arribar als 30º fins al diumenge. Igual que a l’interior, el major punt de calor coincidirà amb l’arrencada de setmana. El dilluns les temperatures arribaran als 31° encara que per al dimarts ja podrien descendir lleugerament.

LA CALOR PORTA LES PRIMERES NITS TROPICALS

D’altra banda, les mínimes es mantindran per damunt dels 20è en el litoral. De complir-se les prediccions, la ciutat de València viurà les denominades “nits tropicals”. Aquest fenomen és aquell en el qual els mercuris no descendeixen dels 20º durant les hores nocturnes.

Els experts apunten al fet que la temperatura idònia per a descansar ha d’estar entre els 18 i 21 graus. Per això, en les pròximes nits podria ser més difícil per a alguns agafar el son. Segons les previsions, aquest fenomen es donaria per primera vegada el diumenge. Per a llavors s’espera que València estiga entre els 20-30 graus. A més, no seria un fet aïllat. De moment, Aemet pronostica cinc jornades consecutives amb una temperatura mínima de 20 a 21 graus.