El coronavirus infecta al comercio valenciano:
Agentes de la Policía Local de Valencia patrullan en un mercadillo de la ciudad.

El comerç no essencial obri fins a les 18 hores, mentre que els mercats ambulants tenen prohibida la seua activitat. Aquesta discriminació és el pretext al qual acullen els venedors ambulants per a sol·licitar la seua reobertura. Les mobilitzacions de les passades setmanes han tingut els seus resultats. L’alcalde, Joan Ribó, ha assegurat que un dels primers passos a donar en la desescalada serà permetre que reobrir i recuperen la seua activitat.

Joan Ribó i el regidor de Comerç, Carlos Galiana, s’ha reunit aquest matí amb representants del sector. Després de la trobada, Ribó s’ha compromès amb els venedors: els mercats ambulants seran els primers a reobrir. No obstant això, l’alcalde ha fet referència a la dependència del consistori respecte a les decisions de la Generalitat. “Seguirem les instruccions i pautes que se’ns marque”, ha defensat.

En aquest sentit, Ribó ha demanat als comerciants que “aguantem una mica més. L’edil ha fixat la fi de l’estand-by en el qual es troben els venedors fins que “avance la vacunació”.

L’alcalde ha apuntat que “és una activitat a l’aire lliure”. Per això, “ha de ser de les primeres a tornar a intervenir en el moment en què es plantege una desescalada”.

“Està baixant seriosament la incidència acumulada”, ha assenyalat Ribó abans de manifestar que comparteix amb la Generalitat la postura d’una desescalada “a poc a poc” i de cap manera “una desescalada ràpida per a dins d’un mes tornar a estar en el problema”.

El Pla Resistir

L’edil ha defensat que han “lluitat perquè puguen entrar en el Pla Resistir“. Divendres passat es va obrir el termini per a sol·licitar-lo. Seran beneficiats xicotets autònoms i empreses afectades per les restriccions. Un dels requisits és que l’empresa siga de fins a deu empleats i amb domicili fiscal en el terme municipal de València.

A aquestes ajudes se suma la suspensió de taxes.  La Junta de Govern Local va aprovar el mes passat aquesta suspensió per als mercats extraordinaris.