Ribó repetirá como candidato a la alcaldía de Valencia en 2023
El alcalde de València y miembro de Compromís, Joan Ribó, anuncia que se presentará de nuevo como candidato de esta coalición a la Alcaldía de la ciudad. - JORGE GIL/EUROPA PRESS

El compte arrere per a les eleccions locals de 2023 ja ha començat i els partits comencen a moure fitxa. L’últim a fer-ho ha sigut l’actual alcalde de València, Joan Ribó, en anunciar la seua candidatura per Compromís a l’Alcaldia valenciana.

“Per a mi és il·lusionant continuar treballant per a la immensa majoria de la població, treballar entre tots per a fer de València una ciutat amable”, assenyalava Ribó en l’Assemblea de Compromís per València celebrada aquest dimarts a la vesprada en el Teatre Micalet.

L’anunci era rebut amb alegria entre les files taronges al crit de “alcalde, alcalde”. Ribó no va dubtar a agrair el suport i va advertir que la seua missió és “que guanyen les forces d’esquerres i progressistes. Aqueix és el primer objectiu, que València tinga un govern progressista”.

Quant a governar en coalició, el primer edil també va aclarir que li sembla “molt important treballar en un model plural de partits. Crec que és bo”. Malgrat això, va assegurar que el seu segon objectiu serà “aconseguir el millor resultat possible”.

Respecte a la decisió de presentar-se com a candidat, Ribó va explicar que és una decisió “personal”. “Els meus dubtes en el seu moment van ser personals i la meua decisió és personal. És una decisió pensada en València, des de València i per a València, no en altres coordenades”.

Joan Ribó porta des de 2011 encapçalant la llista de Compromís a l’Alcaldia de València. No obstant això, no va ser fins a 2015 quan li va arrabassar el poder al Partit Popular de Rita Barberá. L’edil va iniciar l’anomenat Govern de La Nau, una coalició entre Compromís, PSPV i València en Comú. Quatre anys després, en 2019, va revalidar el càrrec encara que modificant l’Ajuntament. En aquesta ocasió la coalició va passar a ser entre Compromís i PSPV sota el nom de Govern del Rialto.