La Federació de falles de Primera A premia a Patricia Campos

En la cinquena edició de “Una de Primera” el col·lectiu reconeix la dedicació, l'esforç i la superació de la expiloto militar

La Federació de falles de Primera A premia cada any a una dona que destaque amb la seua labor en un sector fora de l’àmbit faller. En la seua cinquena edició, celebrada ahir, va concedir el guardó “Una de Primera” a Patricia Campos, per la seua dedicació, esforç i superació durant la seua carrera professional com expiloto militar, entrenadora de futbol en USA i voluntària de Goals for Freedom.

Ser la primera dona a convertir-se pilote de reactor de l’Armada; ajudar xiquets i dones d’Uganda amb SIDA i tractar de millorar les seues condicions de vida a través del futbol o treballar en projectes per a millorar els drets de les dones i dels xiquets de països del Tercer Món han sigut fets més que suficients per a atorgar-li aquest reconeixement.

Amb ell, Campos ja suma una vintena de guardons, entre els quals es troben el Premi Valencianistes Per la Solidaritat, l’Alta Distinció de la Generalitat o el Premi Nacional Isabel Ferrer, entre uns altres. Però mai va imaginar que de la mà de les Falles rebria algun. “Ha sigut tota una sorpresa i estic molt agraïda”, va al·legar en l’acte que va tindre lloc en la falla de la Nova d’Orriols.

A aquest va acudir la Fallera Major de València, Marina Civera, i els màxims representants de totes les comissions que componen aquesta federació. El seu president, Francisco Romero, va destacar la semblança de Campos amb les Falles, “ella és lluitadora i solidària com les comissions falleres”, va declarar. La distingida expiloto va aprofitar llavors per a reivindicar més el paper de la dona en la festa i aconseguir així “totes juntes” més impactes positius en la societat valenciana en clau femenina.