requisito

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha assegurat  que acabarà amb el requisit lingüístic per a l’ingrés a la funció pública si guanya en les pròximes eleccions autonòmiques de 2019.

Així s’ha pronunciat la presidenta del PP valencià en l’acte de partit que ha clausurat el president nacional del Partit Popular, Mariano Rajoy. La presidenta del PPCV ha assenyalat que el requisit lingüístic serà obligatori únicament en els llocs l’acompliment dels quals exigisca el valencià. Bonig ha subrallat que “el valencià serà un mèrit, mai una imposició, perquè a la Comunitat Valenciana volem als millors metges, pediatres, cirurgians, investigadors i empresaris”.

Bonig ha centrat el seu discurs per a recordar el decret de xantatge lingüístic i assegura que el PPCV mai es rendirà per aconseguir que els valencians claudiquen a les seues imposicions i xantatges. Sobre aquest tema, la dirigent popular ha indicat que “és igual de què parlem: comerç, religió, llengua, sanitat, cultura o esport. El Consell del Botànic ha intentat imposar en el que siga i com siga amb tal de dividir als valencians, però si hi ha un àmbit on s’han esforçat de manera especial ha sigut l’educació”.

Isabel Binig y Mariano Rajoy durante el último acto del Partido Popular en Alicante.

Isabel Bonig ha afirmat que “ni la societat civil, ni els tribunals, ni el PPCV anem a consentir aquestes imposicions per part del Consell”. La presidenta defineix la sentència del TSJCV com “un torpede en la línia de flotació de tota la política lingüística de Puig i Oltra aquests últims tres anys. “El TSJCV sentencia per tercera vegada alguna cosa evident, constitucional, protegit i emparat: el dret dels pares a triar la llengua en la qual volen educar als seus fills, i açò és alguna cosa que no pot suportar el Titànic, perquè l’esquerra detesta la llibertat”.