ELECCIONS 2023 | Empat a València: un regidor decidirà el triomf de l’alcaldia

El Partit Popular de María José Catalá lideraria l'Ajuntament de València amb Vox com a company de govern per a aconseguir la majoria absoluta

ELECCIONES 2023 | Empate en Valencia: un concejal decidirá el triunfo de la alcaldía
Comparativa del reparto de concejales por formaciones en el Ayuntamiento de Valencia. / ELECTOMANIA.ES

En qüestió d’un any els valencians tornaran a les urnes per a decidir el futur Ajuntament de València. Les enquestes auguren una cita electoral molt igualada on els blocs d’esquerres i dretes no es dibuixaran fins a l’últim moment.

L’última enquesta realitzada per la web especialitzada en sondejos Electomanía dona el triomf al bloc de dretes per un únic regidor de diferència.

Segons les dades, el Partit Popular lideraria el consistori amb María José Catalá al capdavant. Els populars obtindrien el 29,2% dels vots amb un total d’11 regidors, tres més que en l’hemicicle actual.

No obstant això, el PP no obtindria la majoria absoluta per a governar pel que hauria de pactar amb Vox. El grup encapçalat per José Gosálvez seria la quarta força més votada. Rebrà un 16,6% dels vots i 6 regidors, quatre més que ara. Per tant, la unió del bloc de dretes sumaria 17 representants, el número necessari per a obtenir la majoria absoluta.

Percentatge de vot de cada partit en les eleccions locals de València 2023. / ELECTOMANIA.ES

El bloc d’esquerres quedaria molt igualat encara que no aconseguiria la majoria per un sol regidor. Entre PSPV i Compromís obtindrien 16 escons. La formació de Joan Ribó seria la segona força més votada a València amb un 21,5% dels vots i 8 regidors. La xifra és un empat amb el PSPV de Sandra Gómez que obtindria també 8 representants i un 21,2% de vots.

Cal destacar que Compromís baixaria respecte a les eleccions de 2019 quan va obtenir 10 escons. Per contra, els socialistes valencians augmentarien lleugerament amb un regidor més que en l’hemicicle actual.

Repartiment de regidors per formacions a l’Ajuntament de València 2023. / ELECTOMANIA.ES

ENFONSAMENT DE CIUTADANS EN LES ELECCIONS 2023

El partit més perjudicat de les eleccions municipals de 2023 seria Ciutadans. La formació taronja de Fernando Giner es desplomaria i desapareixeria de l’alcaldia de València. El partit es quedaria amb un 4,8% dels vots sense obtenir cap escó i perdent els seus 6 regidors actuals.

Finalment, la sisena posició seria per a Unides Podemos. El grup morat tornaria a quedar fora de l’Ajuntament sense cap regidor i un 4,6% de vots.