iDental

Prop d’uns 300 agents del Cos Nacional de Policia registraran al llarg de la jornada un total de 23 clíniques d’iDental repartides en 21 províncies, quatre d’elles a la Comunitat Valenciana (Castelló, València, Alacant i Elx), dins de la denominada operació Apalonia.

Segons ha publicat l’Agència Efe, l’objectiu de la Policia Nacional és confiscar els equips informàtics en els quals es troben els expedients mèdics i recopilar proves per a retornar-les als pacients que han patit el presumpte frau de manera que puguen completar els seus tractaments i denunciar la seua situació.

Al marge de la cerca de dades, els agents establiran un inventari de béns actius d’iDental perquè l’ORGA (Oficina de Recuperació i Gestió d’Actius) puga procedir a la seua venda davant possibles pagaments de reparació de danys als afectats.

El jutjat d’instrucció número 5 de Madrid ha sigut el responsable de donar l’ordre de registre per a completar els ja efectuats el passat 3 d’agost, data en la que es van realitzar un total de 19 inspeccions a clíniques d’iDental.

Cal recordar que el tancament de totes les instal·lacions d’aquesta empresa està afectant a milers de persones, al voltant de 200.000 en el cas de la Comunitat Valenciana, de 24 ciutats españoles.

La Unión de Consumidores recomienda a los afectados de iDental no firmar sin asesoramiento