La Policia Nacional registra 23 clíniques d’iDental a la recerca de dades

Els agents tracten de recopilar tots els expedients mèdics dels afectats entre els quals es troben al voltant de 200.000 pacients valencians.

iDental

Prop d’uns 300 agents del Cos Nacional de Policia registraran al llarg de la jornada un total de 23 clíniques d’iDental repartides en 21 províncies, quatre d’elles a la Comunitat Valenciana (Castelló, València, Alacant i Elx), dins de la denominada operació Apalonia.

Segons ha publicat l’Agència Efe, l’objectiu de la Policia Nacional és confiscar els equips informàtics en els quals es troben els expedients mèdics i recopilar proves per a retornar-les als pacients que han patit el presumpte frau de manera que puguen completar els seus tractaments i denunciar la seua situació.

Al marge de la cerca de dades, els agents establiran un inventari de béns actius d’iDental perquè l’ORGA (Oficina de Recuperació i Gestió d’Actius) puga procedir a la seua venda davant possibles pagaments de reparació de danys als afectats.

El jutjat d’instrucció número 5 de Madrid ha sigut el responsable de donar l’ordre de registre per a completar els ja efectuats el passat 3 d’agost, data en la que es van realitzar un total de 19 inspeccions a clíniques d’iDental.

Cal recordar que el tancament de totes les instal·lacions d’aquesta empresa està afectant a milers de persones, al voltant de 200.000 en el cas de la Comunitat Valenciana, de 24 ciutats españoles.

La Unión de Consumidores recomienda a los afectados de iDental no firmar sin asesoramiento