Detinguts els gestors de iDental per intentar una altra macroestafa

Se'ls acusa d'estafa continuada, apropiació indeguda, falsedat documental, administració fraudulenta, blanqueig de capitals i alçament de béns.

iDental

Unes deu persones associades a l’estafa de iDental han sigut detingudes per la policia per una presumpta intenció de tornar a crear un entramat similar al de les clíniques dentals i que ha afectat unes 20.000 persones en la Comunitat Valenciana.

Els registres s’han produït a Madrid i Alacant i s’han embargat algunes propietats immobiliàries, així com diners d’una trentena de bancs nacionals i internacionals. Entre els investigats es troba Luis Sans, que va ser conseller delegat de iDental, i que, segons els agents, pretenia reproduir a través de testaferros una nova xarxa anomenada Instituts Odontològics, amb 27 centres repartits per Espanya.

La Policia ha actuat per ordre del jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata, que investiga la suposada estafa de iDental, que va tancar les seues 24 centres -cinc d’ells en la Comunitat Valenciana- i va deixar a desenes de milers de perjudicats.

Segons ha explicat en un comunicat la Policia, l’operació pretén evitar que en el grup Instituts Odontològics es repetisquen els mateixos delictes i no perjudicar ni interrompre l’atenció als pacients.

Als deu detinguts se’ls investiga per delictes d’estafa continuada, apropiació indeguda, falsedat documental, administració fraudulenta, blanqueig de capitals i alçament de béns.