idental

Els historials mèdics de pacients rescatats per la Policia en les clíniques d’iDental de la Comunitat Valenciana ja superen els 200.000. A la Comunitat Valenciana són més de 70.000 expedients de pacients afectats pel tancament d’aquesta empresa, i en la d’Alacant aproximadament 70.000 també. En la cllínica de Betxí, són altres 10.000 que se sumen al cas.

Encara queda per concretar els historials de les clíniques d’Alfafar i d’Elx, però fonts de l’oficials, confirmen que superen els 200.000 historials dins de la Comunitat.

La Direcció general d’Alta Inspecció de la Conselleria de Sanitat establirà un ordre amb els historials per a poder lliurar-los a aquells afectats de les clíniques iDental que els sol·liciten.

La Conselleria de Sanitat des de la Direcció general està elaborant ja un procediment que es publicitará en un temps prudencial. Així mateix, la Policia va desenvolupar divendres passat una operació les clíniques iDental de la Comunitat Valenciana, entre altres comunitats autònomes, per a poder rescatar els historials mèdics dels pacients afectats pel tancament d’aquests centres.

El tancament de les clíniques iDental ha afectat a milers de pacients en 24 ciutats espanyoles, tantes com a seus tenia l’empresa, fins al punt que el jutge de l’Audiència Nacional, José de la Mata va assumir la recerca pel presumpte frau.

El cas idental ja es considera la major estafa quant al tema de clíniques odontológicas es refereix a nivell nacional. El Col·legi d’Odontòlegs de Madrid (COEM) denuncia que la llei ha de canviar atès que està permès que qualsevol persona sense ser odontòleg i sense tenir coneixement munte una clínica dental.

Aquest imperi va nàixer a través dels germans Garrido (que ocupava 100.000 metres quadrats d’instal·lacions repartits en 24 macro clíniques per tota Espanya). Idental va sorgir fa uns anys, en ple boom de la moda de les clíniques dentals low cost.