El Consell pone fecha al movimiento provincial para ir a segundas residencias
Control policial de vehículos en Valencia durante la cuarentena.

La ciutat de València s’endureix contra el coronavirus. La Policia Local podria controlar als pacients contagiats per a evitar que isquen de les seues cases fins que donen negatiu en les proves i reben l’alta metgessa.

La iniciativa part d’una proposta impulsada per la regidoria de Protecció Ciutadana liderada per Aarón Cano. No obstant això, aquesta encara requereix del vistiplau de la Conselleria de Sanitat. L’objectiu de Cano és presentar aquesta mesura en la pròxima reunió amb els responsables autonòmics per a tractar d’implantar-la al més prompte possible.

Segons el decret autonòmic que regula la nova normalitat, incomplir amb el període de quarentena estant contagiat suposa multes de 601 a 30.000 euros. A més, també han de complir amb quarentena aquelles persones que han tingut contacte amb un positiu. En aquest cas, l’incompliment se sanciona amb una multa menor que va de 60 a 600 euros. Per això, no es descarta que la proposta de Cano també incloga un control de totes aquests ciutadans.

COM SERIA EL CONTROL POLICIAL?

Segons arreplega Les Províncies, el sistema seria senzill. La Policia Local disposaria d’un llistat de pacients positius facilitat per Sanitat. Amb aqueixa llista de persones, lus agents podrien comprovar per cada casa si s’està en el domicili i per tant complint la quarentena.

A l’ésser un sistema que maneja dades personals encara es requereix de l’aprovació autonòmica. No obstant això, ja hi ha aprovada la mateixa mesura similar per al sistema educatiu. La Policia Local realitzarà controls durant tot el període escolar. També efectuarà un seguiment efectiu dels possibles casos que exigisquen guardar quarentena.