Mostra la Ploma, festival internacional cinema i cultura per la diversitat sexual, de gènere i familiar, ha arrancat la quarta edició que se celebrarà a Valencia fins al 23 de juny amb 30 obres, onze de les quals són una estrena a Espanya.

El certamen cinematogràfic compta amb tres categories a concurs, a més d’una secció fora de competició amb el millor cinema recent de ficció LGTBI. La programació es completa amb múltiples activitats que es desenvoluparan al voltant del festival com a complement a la projecció de les pel·lícules documentals i de ficció seleccionades procedents de 20 països. Mostra la Ploma està organitzada per quart any Lambda, col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals de València.

La regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, ha afirmat que la cultura LGTBI és part de la cultura de València. A més ha destacat el paper de Mostra la Ploma en la visibilització de la diversitat, la qual cosa suposa redundar en els drets, avançar cap a la igualtat d’oportunitats i lluitar contra els drets d’odi.

Comunitat trans i altres realitats LGTBI

Enguany destaca la presència majoritària de la temàtica trans en tota la seua diversitat en la secció oficial de llargmetratges a través de pel·lícules com “Bixa travesti” i “Señorita María: la falda de la montaña”. En esta secció també tenen cabuda realitats de persones LGTBI en l’àmbit rural, així com el xoc entre les societats tradicionals i la irrupció dels mitjans digitals i l’univers urbà. Els dos títols que millor representen esta tensió entre dos mons són “The silk and the flame” y “The next guardian”.

Per la seua banda, les seccions de curtmetratges compten amb un total de 18 obres de diferents temàtiques i les més variades procedències agrupades en quatre sessions sota els títols “Vínculos amorosos”, “Tiempos de represión”, “Realidades trans” y “Del deseo y la identidad”. En cada sessió es projectaran una selecció de curts a concurs agrupats per àrees temàtiques.

Com a complement a la secció oficial, Mostra L’Emploma ofereix una selecció de sis llargmetratges de ficció que romanen sense estrenar i han obtingut el reconeixement en festivals internacionals. És el cas de “Corpo elétrico”, “Les garçons sauvages” o “I am truly a drop on the earth”.

Mostra la Ploma als Pobles

El festival portarà la seua proposta de qualitat cinematogràfica i discurs a favor de la diversitat més enllà de la ciutat de València, amb les projeccions organitzades en altres poblacions en el marc de la “Ploma als Pobles”.