paella

La paella és un dels plats més complets de la dieta mediterrània. Així ho asseguren els dietistes-nutricionistes de la Comunitat Valenciana, que han volgut recordar l’aportació nutricional d’aquest tradicional menjar valencià. Des del Col·legi Oficial de Dietistes i Nutricionistes de la Comunitat Valenciana (CODiNuCoVa) han explicat que les proteïnes, els hidrats i les vitamines i minerals, pilars imprescindibles d’una correcta dieta, es troben en aquest tradicional plat que s’ha transformat en un segell d’identitat dels valencians i, fins i tot, del propi país.

“En integrar verdura, arròs i carn en un sol menjar, la paella es converteix en un plat molt complet nutricionalment i que podem considerar com a part d’una alimentació variada”, afirma Rocío Planells, membre de la Junta Directiva del CODiNuCoVa.

Quant al seu consum, assenyala que es pot prendre regularment ja que no suposa un excés a nivell nutricional, però s’ha d’anar amb compte amb la quantitat d’arròs: “Hem de trobar un equilibri d’ingredients tal com es reflecteix en el plat d’Harvard i no oblidar que les fruites i la verdures han de ser consumides diverses vegades al dia, com a base de la nostra alimentació i l’arròs, en canvi, es pot prendre entre una i tres vegades per setmana per ser ric en hidrats de carboni”, assegura la dietista-nutricionista.

Este es el secreto para hacer la mejor pella del mundo