edamame

L’edamame és un dels aliments més cèlebres de la cuina asiàtica. La seua elaboració és simple: aquesta consisteix a bullir baines de soja amb un polsim de sal, i tan sols porta uns minuts. Si a això li sumem el fet que -sí, ho esteu llegint bé- no engreixa, aquest producte oriental es converteix en un oasi dins de la cuina occidental.

Però on podem trobar aquest miraculós snack?

Una de les primeres cadenes a comercialitzar el edamame a Espanya va ser Mercadona, a un preu de 1,60 euros cada paquet. També es pot trobar, #això sí, en altres establiments com Carrefour o Alcampo.

La popularització d’aquest producte a Espanya és relativament recent. Aquesta ve arran de la creació del concepte “realfooding”, una filosofia alimentària basada en menjar el que el seu creador, Carlos Ríos, diu “menjar real”, a més d’evitar els ultraprocessats.

edamame
Carlos Ríos

Carlos Ríos és un nutricionista que des de fa anys arrasa en xarxes socials i que avui dia compta amb quasi 900.000 seguidors en Instagram.

L’edamame és una de les pedres angulars del realfooding, i és que segons rius és un aliment que es pot menjar a qualsevol hora sense preocupar-se de les conseqüències.

Però…

Per què el edamame és tan beneficiós?

  1. És una font de proteïnes d’origen vegetal, de calci i de ferro.
  2. Quanta amb un baixíssim contingut en greix, la qual cosa és un gran aliat a l’hora de prevenir el colesterol.
  3. Compta amb altes propietats antioxidants gràcies als seus alts nivells de isoflavones. Són precisament aquestes isoflavones les que ho converteixen en un aliment molt recomanable per a les dones menopàusiques.
  4. Conté nivells molt elevats de magnesi, que contribueix en gran manera a millorar la salut dels teus ossos.
  5. El seu alt contingut en ferro i les seues proteïnes d’alta qualitat ho fan en un aliment capaç d’omplir-nos d’energia. A més, es tracta d’un aliment lliure de gluten, la qual cosa el converteix en adequat per a celíacs.