Una plaga de chinches en el Hospital Clínico obliga a cerrar habitaciones

L’Hospital Clínic de València ha hagut de tancar diverses habitacions per plaga de xinxes. En concret són tres dormitoris els afectats i estan situats en la quarta planta, la mateixa en la qual el mes d’agost passat ja es va tancar una habitació per aquesta problemàtica.

Segons Sanitat, actualment les habitacions estan bloquejades. Seguint el protocol, se’ls ha aplicat un tractament de desinfecció.

Les xinxes són uns insectes l’alimentació dels quals és hematòfaga, és a dir, es nodreixen per sang ja siga d’humans o animals. Normalment es troben amagades en costures de matalassos, sofàs o somiers. També poden ser detectades en clivelles de parets, cabeceros dels llits o entre cortines. A més, solen actuar durant la nit.

En el cas d’hospital valencià, els insectes han sigut detectats en dos punts clau segons avançava el diari Levante EMV. D’una banda, les xinxes s’han vist en les butaques dels acompanyants. A més, els insectes també han aparegut en l’emplafonat de les parets i murs.

Encara que des del Clínic han negat que siga una plaga, és la segona vegada que l’hospital s’enfronta a aquest problema en menys de dos mesos. En el cas de la plaga d’agost, una veïna de Canet va interposar una queixa. Aquesta es trobava cuidant al seu marit ingressat quan va presentar diverses picades de xinxes. La reacció de la seua pell la va obligar a rebre medicació.

Els estudis sobre aquests insectes apunten al fet que les xinxes sembla que no traspassen malalties. No obstant això, s’alerta que sí que podria contagiar-se una hepatitis B si pica a persones pròximes i una d’elles pateix aquesta malaltia.