Crear una València neta i sostenible és l’objectiu del consistori municipal. Per a açò s’ha anunciat que la Junta del Govern Local aprovarà esta mateixa setmana l’adquisició d’una sèrie de materials que ajudaran a la recollida de matèria orgànica i selectiva, una iniciativa que arribarà al 51% de la població valenciana.

La implantació d’esta segona fase del projecte municipal arrancarà al novembre en 35 barris. No obstant açò, serà en 2019 quan finalment arribe a tota la ciutat. L’increment de la despesa per a l’Ajuntament de València serà de 6 euros per habitant i any amb la finalitat de contribuir així a la sostenibilitat.

 

Joan Ribó acompañado por Pilar Soriano en la rueda de prensa sobre la implementación de la recogida orgánica.

La regidora de Gestió de Residus, Pilar Soriano, ha anunciat a més que els nous edificis de Moreres, Quatre Carreres, Sociópolis i Benicalap comptaran amb la instal·lació de cambres de brossa propis. D’esta manera es reduirà el nombre de contenidors en el carrer i es beneficiarà l’estètica de la ciutat.

La fase pilot d’este projecte va començar al novembre de 2016, des de llavors la recollida de matèria orgànica i selectiva ha anat en augment per a crear una València més verda i lliure de residus.