Los 5 barrios más sucios de Valencia según los ciudadanos
Un operario de

La falta de neteja, l’abandó de la via pública i el descuit dels jardins són les principals protestes dels veïns de València. Així ho reflecteix el Informe anual 2021 de l’Oficina de Suggeriments, queixes i reclamacions recollit en un comunicat del grup Municipal Popular.

Segons destaquen, l’any passat van augmentar un 15,37% les queixes sobre la brutícia dels carrers amb un total de 15.145 peticions presentades.

Per barris, els cinc amb el major nombre de peticions van ser Ciutat Jardí (604); Russafa (451); Benicalap (440); Arrancapins (403) i Patraix (392). Quant a les queixes per districtes, es van arreplegar 1.090 en Extramurs; 1.034 en Quatre Carreres; 991 en Algirós; 926 en Poblats Marítims; i 898 en Ciutat Vella.

A més, els nous temes que han irromput en el focus de la preocupació de la societat valenciana són la contaminació acústica; l’embós en la tramitació administrativa; així com la tributació municipal i sancions.

“VALÈNCIA ESTÀ BRUTA I ELS PARCS DESCURATS”

La portaveu adjunta, María José Ferrer San Segundo, ha criticat la gestió de l’Ajuntament sobre aquest tema. “On estan els recursos que aportem els veïns amb els impuestazos de Compromís? Per descomptat, no als nostres carrers i jardins que estan, i així ho denuncien els veïns, cada vegada més abandonats”.

Els populars han insistit que les dades de queixes rebudes pel consistori confirmen que el Govern del Rialto segueix sense donar resposta a la demanda dels valencians. “Les reclamacions dels ciutadans censuren, mes rere mes i de forma creixent, que València està bruta i els parcs descurats. El Govern de Compromís i PSOE segueix sense donar resposta a la demanda dels ciutadans i al seu malestar”.

Amb tot això, des del PP han demanat a l’Ajuntament solucionar “totes les inquietuds i problemes” denunciats per la ciutadania.